You are here
Home > WORLD > Eskişehir Taraftar Ralli Takımı Şampiyonluğu Ediz’e Armağan Etti

Eskişehir Taraftar Ralli Takımı Şampiyonluğu Ediz’e Armağan Etti

Hakan UcucuEskişehirspor kurulduğu günden beri gerek daha ilk sene şampiyon olup birinci lige çıkmasıyla, gerek zamanın üç büyüklerine karşı gösterdikleri mücadele ile gerekse milli amigoları Amigo Orhan’ın Türk tribünlerine tribün kültürünü getirmesiyle, tribün koreografileri ve Bando EsEs ile Türkiye’de her zaman ilklere imza atmıştır.

Yeni bir ilke daha imza atan EsEs taraftarı, 2008 yılında kendi imkanları ile kurduğu ralli takımı ile futbolun haricinde motorsporları arenasında da boy göstermeye başladı.

Gokkusagi CafeHakan Uçucu-Ersin Tunç ikilisinin 2013 sezonunda tüm yarışlara katılarak Türkiye Ralli Şampiyonası’nı takip etmeyi planlayan takım, aynı zamanda Eskişehir’in bir değeri olan ve down sendromlu çocuklara destek olmak için kurulan Gökkuşağı Cafe’ninde tanıtımında rol almak istedi.

Dolayısı ile takımın 2013 sezonundaki hedefi kendi sınıfları olan Sınıf 7’yi kazanarak, Eskişehirspor’a, sponsorlarına ve Gökkuşağı Cafe’ye değer katmak olarak belirlendi.

Gökkuşağı Cafe Tepebaşı Belediyesi’nin tamamı down sendromlu gençleri topluma kazandırmak ve meslek sahibi yapmak amacıyla oluşturduğu bir proje.

Eskisehir Gokkusagi CafeHakan Uçucu-Ersin Tunç ikilisi en son 23-24 Kasım tarihlerinde Antalya’da koşulan Hitit Rallisi’nde start aldı. Rakiplerinin bulunmadığı yarışta kurallar gereği daha hızlı araçların yer aldığı bir üst sınıfta yarışmak zorunda kalan ikili, Sınıf 9’da yarışan rakiplerinin hepsini açık farkla geçerek finish’e geldi. Aldıkları puanlar ile kendi sınıfları olan Sınıf 7’de şampiyonluklarını ilan eden Hakan Uçucu-Ersin Tunç ikilisi, aynı zamanda üst sınıfları olan Sınıf 9’da da üçüncülüğü garantiledi.

Yarış sonunda Hakan Uçucu, “Bu yarışı kazandığımız için çok mutluyuz, çünkü 2013 sezonunda katıldığımız 6’ıncı yarış Hitit Rallisi’ydi. Biz kendi sınıfımızı kazanmayı daha dördüncü yarışta garantilemiştik, ancak kurallar gereği ünvanınızın tescillenebilmesi için en az 6 yarışa katılmamız gerekiyordu. Biz Eskişehirspor taraftarıyız. Kombinemizi açık tribünden aldık ve fırsat buldukça İstanbul’dan gelip, gidiyoruz. Yani her maçımız deplasman gibi. İnanın Antalya’da, EsEs logolu aracımızla birinci gelip, bayraklarımızla, şapkalarımızla finish tagında EsEs çekmek kadar bana zevk veren başka bişey olamazdı. 2013 Türkiye Ralli Sınıf7 Birinciliğimiz camiamıza hayırlı olsun, ayrıca maalesef geçen yıl aramızdan ayrılan Ediz’imize de armağan olsun. İnşallah futbol takımımıza da ufak da olsa ilham verebilmişizdir.” şeklinde konuşurken,

Hakan Ucucu Ersin Tuncco-pilot Ersin Tunç, “Uzun bir sezonu geride bıraktık. Bu şekilde bitirdiğimiz için çok mutluyuz. Aralık ayında veya Ocak ayında sezon kupalarımızı alacağız. Kısmet olursa yönetimimizle görüşüp, başarımızı ve mutluluğumuzu statta taraftarımız ile paylaşmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Top