You are here
Home > WORLD > WRC > Citroen 2014 Kadrosunu Açıkladı

Citroen 2014 Kadrosunu Açıkladı

Kris MeekeSebastien Loeb’ün emekli olması ile birlikte 2013 Dünya Ralli Şampiyonası sezonunda Hirvonen ve Sordo ile aradığını bulamayan Citroen Total Abu Dhabi Dünya Ralli Takımı, 2014 sezonu için yeni kadrosunu belirledi.

2009 IRC Şampiyonu Kris Meeke ve Ford’un genç yaşına rağmen tecrübesi yüksek pilotu Mads Ostberg ile önümüzdeki sezon Citroen DS3 WRC ile mücadele edecek olan takımın ana sponsoru olan Abu Dhabi pilotu Khalid Al Qassimi, sezonun bazı yarışlarında ve Ortadoğu Ralli Şampiyonası (MERC)’te start alacak.

“İnanılmaz bir fırsat elde ettik. Son birkaç yıldır Citroen ile yakın ilişkiler içerisindeydim, ancak şimdi onlar ile yeniden çalışacak olmak büyük bir şans ve mutluluk” sözleriyle 2014 sezonu için duyduğu heyecanı belirten Kris Meeke, 2005 yılında Citroen C2 Super1600 ile Citroen adına J-WRC’de mücadele ettikten sonra yeniden Fransız ekibin bir üyesi olarak Dünya arenasında mücadele edecek.

Citroen WRC4 kez Norveç Ralli Şampiyonu olan ve kariyerinde 65 Dünya Ralli Şampiyonası yarışı startı bulunduran Mads Ostberg, “Citroen Takımı’nda yer almaktan dolayı çok mutluyum. Bugüne kadar verdiğim tüm çabaların karşılığını almak, yıllardır bir çok başarıya imza atan bu takımda yer almak, bir rüyanın gerçekleşmesi adeta.” açıklamasında bulundu.

2003-2012 yılları arasında 8 kez Markalar Şampiyonu olan Citroen, takıma yeni katılan iki isim ile eski günlerine geri dönmek istiyor.

HABER : Efe Ersoy – RalliTürk Editörü

Top