You are here
Home > WORLD > WRC > Hirvonen; “Pişman Değilim”

Hirvonen; “Pişman Değilim”

2011 Acropolis RallyFord M-Sport Takımı’na geri dönen Fin pilot Mikko Hirvonen, Citroen’de geçirdiği iki yıl için pişman olmadığını söyledi.

2005 yılında ilk WRC yarışını kazandığından bu yana hep başarısızlıklar yaşayan pilot, çok değerli bilgiler edindiğini ve bunların 2014 sezonunda Fiesta’nın direksiyonunda çok faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

Hiç bir şekilde geçen iki senenin zaman kaybı olduğunu söyleyemeceğini belirten Hirvonen, ilk yılın inanılmaz geçtiğini takımın şampiyonada hem takımlar hem pilotlar kupasını kaldırdığını kendisinin de pilotlar şampiyonasında ikinci olduğunu söyledi.

Tüm bunların yanında ilk defa Ford Takımı’ndan farklı bir başka takım tarafından otomobilin ve sporun değişik bir açıdan yorumlanmasını gördüğünü bunun gerçekten çok değerli olduğunu belirtti.

Hirvonen’nin Citroen hakkında yaptığı tek eleştiri ise geçtiğimiz yıl sonlandırılan DS3 WRC’nin geliştirilme programı oldu.

Bazı şeylerin yanlış gidip gitmediğini söyleyemeyeceğini ve bu konuda da kimseyi suçlayamayacağını söyleyen tecrübeli pilot; “Söyleyeceğim tek şey, Volkswagen’in şampiyonaya dahil olması, bizden bir adım önde olmaları ve bizim onlarla mücadele edememizdir. Tabii benim yaptığım ufak hatalar da bizim şampiyona savaşında geri düşmemize sebep oldu. Bu da yaşadığımız tek olumsuz şeydir.” dedi.

Hirvonen sözlerine şöyle devam etti; “Citroen’in gelecekle ilgili planlarında rallinin önceliğini kaybettiğini düşünmem benim bu kararı almamda etkili oldu, kendi kendime şöyle dedim, çok güzel iki yıl geçirdim, çok güzel insanlar tanıdım ve çok şeyler öğrendim, fakat belki de benim geleceğim burada değildir.”

Gökhan Saraçoğlu

Top