You are here
Home > WORLD > WRC > Pirelli, 4 Yeni Ralli Lastiği ile WRC’ye Geri Döndü

Pirelli, 4 Yeni Ralli Lastiği ile WRC’ye Geri Döndü

Scorpion-Pirelli2014 Dünya Ralli Şampiyonası’na lastik tedarikçisi olarak geri dönen Pirelli, WRC’de yarışacak olan ve tamamen yenilenen ralli lastiklerini bu haftasonu koşulan Monte Carlo Rallisi’nde gün yüzüne çıkardı. Pirelli’nin Şampiyonların Fabrikası İzmit’te üretilen ralli yarış lastiklerinin yer alacağı 2014 Dünya Ralli Şampiyonası 05-08 Şubat tarihleri arasında koşulacak olan İsveç Rallisi ile devam edecek.

Pirelli, motorsporlarındaki 100 yıllık başarısı ve deneyimi ile 2014 yılı Dünya Ralli Şampiyonası’nda dört yeni ralli lastiği ile geri döndü: RK asfalt ralli lastikleri, Sottozero, Scorpion XR toprak zemin ralli lastikleri ve Sottozero Ice.

RK PirelliPirelli’nin en fazla kullanılmasını öngördüğü yeni RK asfalt ralli lastikleri,235/40 R18 ölçülerinde ve iki çevresel kanal ile ıslak ve kuru zeminler için geliştirildi. Lastiklerin iç yüzyeyine yerleştirilen iki çevresel kanal sayesinde su tahliyesi en iyi şekilde yapılarak suda kızaklama önleniyor.  Aynı zamanda daha güvenli viraj almasını sağlayan bu iki kanala ek olarak, daha büyük yere temas yüzeyi sayesinde lastiklerin yol tutuşu da artırıldı. RK ralli lastikleri WRC’de sert ve yumuşak olmak üzere iki farklı bileşenle yer alıyor. Kuru zeminlerde sert hamur tercih edilirken ıslak zeminlerde ise yumuşak hamurlu lastikler kullanılacak. Monte Carlo ve İsveç gibi özel ralliler için ise farklı bileşene sahip lastikler geliştiren Pirelli, öneğin çok soğuk hava koşullarının öngörüldüğü Monte Carlo Ralli’sinde ise çok yumuşak (supersoft) bileşenli  RK ralli lastikleri kullanılmasını öngörüyor.

Monte Carlo Rallisi’nin asfalt zemini için geliştirilen Sottozero lastikleri ise 235/40 R18 ölçülerine ve iki versiyona sahip: Karlı ve buzlu zeminler için çivili ve normal yollarda kullanılan lastiklerde olduğu gibi çivisiz lastikler.

Pirelli_Sottozero_IceToprak zemin ralliler için geliştirilen Scorpion XR lastikleri ise 205/65-15R ölçülerine sahip. Zorlu toprak zemin koşulları için geliştirilen bu lastikler sağlamlığı sağlayan simetrik taban deseni ile dikkat çekiyor.  Bu lastikler de iki farklı bileşene sahip: Sert hamur Portekiz, Meksika ve İtalya gibi çok zorlu ve aşındırıcı zemin koşullarına sahip ralliler için geliştirilirken; yumuşak hamur ise Finlandiya rallisi gibi daha az agresif olan zeminler için geliştirildi. Bu yumuşak bileşenler aynı zamanda İngiltere Rallisi gibi  çamurlu zemin ve soğuk hava koşullarına sahip rallilerde de kullanılabilecek.

Sottozero Ice ralli lastikleri ile Pirelli’nin ralli lastikleri ürün gamı tamamlanıyor. 205/65-15 ölçülerinde ve çivili olan Sottozero Ice ralli lastikleri, İsveç Rallisi’nde sıkça karşılaşılan karlı ve buzlu zemin etapları için tasarlandı. 380 adet çiviye sahip bu lastikler, İskandinavya’nın zorlu koşullarında yüksek yol tutuşu garanti ediyor. Pirelli’nin patentli çivi tutma teknolojisine sahip bu lastikler çivi kayıplarını engellemek için tasarlandı.

Top