You are here
Home > NATIONAL > Riku Tahko TokSport’la Finlandiya’da

Riku Tahko TokSport’la Finlandiya’da

Riku TahkoSon iki yıldır Finlandiya Rallisi’ne Mini WRC ile katılan Riku Tahko, Türk Ralli Takımı TokSport’a ait Mini WRC ile Finlandiya Ralli Şampiyonası’nı kovalayacak.

Geçtiğimiz yıl Mini RRC ile Bosphorus Rallisi’ne de katılan Tahko, sezona 23-25 Ocak’da Artic Lapland Rallisi ile başlayacak.

Toksport Mini’sini Prodrive ve ST Motors desteği ile yürütecek. İki yıllık yapılan anlaşma bazı yurtdışı yarışları da kapsamakta.

Riku Tahko / Markus Soininen’den oluşan Mini Finlandiya ekibi, ArCtic RallY’de 5 kapı numarasıyla start alacaklar.

Start listesinin başında Hannu’s Rally Takımı’ndan Juha Salo Mitsubishi Lancer Evo X R4 yer alırken, onu takım arkadaşı Ari Vihavainen Mitsubishi Lancer WRC’si ile takip edecek, onu da sırasıyla Janne Tuohino Printsport tarafından yürütülen Ford Fiesta R5 ile, Jarkko Nikara Mitsubishi Lancer Evo IX’u ile yer almakta.

Şampiyonaya yurtdışından ilk defa katılacak olan Karl Kruuda ise yine Printsport tarafından hazırlanan Ford Fiesta S2000 ile yarışacak.

7 numara ile start alacak Mattias Therman da yine benzer bir Fiesta ile sezona başlayacak.

Liste; Kees Burger Subaru Impreza R4, Radik Shaimiev Peugeot 207 S2000, Matti Koskelo Skoda Fabia S2000 (Printsport), Jean-Michel Raoux ve Walter Mayer Peugeot 207 S2000, Dmitry Biryukov Skoda Fabia S2000 ve ünlü ressam Pablo Picasso’nun oğlu olan Claude Picasso Mitsubishi Lancer Evo X gibi isimler ile devam etmekte.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9Sl3JKgCz9Y[/youtube]

Top