You are here
Home > WORLD > WRC > Capito; “Takım Emirleri Spora İhanet Olur”

Capito; “Takım Emirleri Spora İhanet Olur”

capitoVW Motorsport takım patronu Jost Capito takım emirleri konusunda yaptığı açıklamada bu yıl takım emirleri uygulanmayacağını bunun WRC severlere yapılacak büyük bir hıyanet olacağını söyledi. Bu yıl Dünya Ralli Şampiyonası’nı domine eden Alman takımı beş yarışın beşini de kazanmayı başardı.

Capito, Dünya’nın hayranlıkla izlediği iki pilotunun galibiyet için savaşması için teşvik ediyor. Bir kaç hafta önce koşulan Arjantin Rallisi sırasında Latvala ve Ogier ‘in galibiyet savaşının takım emirleriyle durdurulacağı hakkında çıkan söylentilere rağmen böyle bir davranışı onaylamayan Capito, bu konuda yaptığı açıklamada bu arenaya bu sporu yapmak için çıktıklarını ve bunu seyircilere göstermeleri gerektiğini belirtti, eğer pilotlarıma herkesin bir dakika önündeyiz bu şekilde eve dönelim deseydim bu seyirciye ihanet olurdu, çünkü o takdirde bunun adı yarış olmazdı. Böyle bir şey yaptığımız takdirde seyirci bir daha bizi izlemeye gelmez. Eğer sporu bizim yaptığımız seviyede yapıyorsanız bunun sorumluluğunu üstlenmeniz gerekir. Güvenli bölgede kalalım kupayı eve götürelim demek, karşılığında seyirciye bir şey vermemek anlamına gelir.

Ogier Portekiz 01Capito, ben sporun içinden gelen biriyim ve biz bu sporu bu sporu sevenler için yapıyoruz, bunu başka bir şekilde yaparsak takım emirleri uygularsak sporun değerini düşürmüş oluruz ve bu da insanların artık bizi izlemek istememesine sebep olur. Zaten böyle bir davranış şampiyona için adil bir davranış olmaz. Capito ayrıca Arjantin Rallisi hakkında yaptığı açıklamada diğer takımların hata yaptıklarını, yakın seviyede mücadele olabilseydi daha güzel bir yarış olacağını fakat kendilerinin yarışı domine ettiklerini belirtti. Hirvonen ve Ostberg’in hızlı olduklarını fakat hata yaptıklarını söyleyen Capito, bunun yanlış anlaşılmaması gerektiğini bunun bizimle mücadele eden pilotlar hata yapar demek istemediğini, herkesin hata yapabileceğini, onların başına gelenler bizimde başımıza gelebilirdi diyerek sözlerini tamamladı.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top