You are here
Home > WORLD > WRC > M-Sport Elfyn Evans’ı Kampa Aldı

M-Sport Elfyn Evans’ı Kampa Aldı

Elfyn Evans 02M-Sport genç pilotu Elfyn Evans’ın dar ve kaygan etaplarda sürüş yeteneklerini geliştirebilmesi için çok değişik bir eğitim veriyor. Kabiliyetli olmasına rağmen tecrübe eksikliği bulunan Gallerli pilot, Cumbria bölgesinde yer alan dar go-kart pistinde eğitim alıyor.

Bu yıl Dünya Ralli Şampiyonası’nda ilk kez boy gösteren Evans’ın tekniğini geliştirebilmesi için çok değişik bir teknik uyguladıklarını açıklayan takım patronu Malcolm Wilson, go-kart parkurunun dar özel etaplarla aynı hissi verdiğini belirtti.

Henüz ne kadar agresif veya temiz gittiğinin farkında değil fakat ona değişik kullanım teknikleri deneme imkanı veriyor, sonrasında aldığımız data ve zamanlar üzerine konuşuyor ve kendisi için en uygun ve en hızlı tekniği bulmasına yardımcı oluyoruz.

Elfyn Evans 01Geçmişte Evans’ın bazı hatalar yaptığını belirten Wilson, rahat olmadığı bu yönlerini bana rahatlıkla söyleyebileceğini düşünmediğimden ve bazı etaplarda kendine güvenerek daha konforlu bir sürüş sergilemesini sağlamaya çalışıyoruz.

Wison, bu çalışmanın kendine olan güvenini arttıracağını düşündüğünü belirtti.

Bilindiği gibi Evans, geçtiğimiz yıl katıldığı Katalunya Rallisi’nde seyirci özel etabında bir U virajda takılıp direksiyon bağlantısına zarar vermiş ve yarışa veda etmek zorunda kalmıştı.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top