You are here
Home > WORLD > WRC > Richards; “WRC Internete Yönelmeli”

Richards; “WRC Internete Yönelmeli”

David RichardsProdrive Takımı’nın patronu eski Dünya Ko-pilot Şampiyonu ve Dünya Ralli Şampiyonası’nın eski yayın hakları sahibi David Richards yaptığı açıklamada WRC’nin artık televizyon yayınlarını unutmasını, aynı eforu internet üzerinde göstermesi gerektiğini söyledi.

Richards, rallinin gelişmesi için yayın alanının televizyondan ziyade internet üzerine kaydırılması gerektiğini savundu.

Mevcut yayın hakları sahiplerinin WRC yayınlarını internet üzerinde yaygınlaştırılmasının şart olduğunu belirten veteran İngiliz, Dünya Ralli Şampiyonası’nın bugün gelinen hali konusunda takımların suçu kendi üzerlerine almarının şart olduğunu belirtti.

Takımların hala TV seyircisini etkilemek üzere çalıştığını bunun başarısız bir operasyon olduğunu yayın haklarını elinde tuttuğu 2000-2007 yıllarında bizzat tecrübe ettiğini belirten Richards, Tabii ki burada takımları eleştirirken üretici firmaları da eleştirmenin şart olduğunu çünkü üretici firma yöneticilerinin markalarını TV’de görmek istemeleri ve takımları bu yönde zorlamalarının da büyük etkisi olduğunu oysa bu düşünce tarzının olaya çok dar bir çerçeveden bakmak olduğunu söyledi. Ve tüm bunların gerçeklerle örtüşmediğini üzülerek söylemek zorunda olduğunu belirtti.

Rally Argentina 2014Richards, WRC’nin internet üzerinden yayını için bastırılmasının tam zamanı olduğunu belirtti. Eğer motorsporlarının internet üzerinde baskın bir spor dalı olması arzu ediliyorsa tüm seyircinin yarışları internet üzerinden izlemesini sağlamanın gerektiğini, bunun milyonların yarışlarınızı izlemesi anlamına geldiğini söyledi. İnternet üzerinden milyonların takip ettiği bir sporun, kendisine değer katarak ticariyi başarıyı da peşinden getireceğini belirtti. Oysa ki ulusal haberlerde verilecek 2-3 dakikalık yayınlar TV kanallarının örneğin Fransa’da sadece Sebastian Ogier ilgili haberleri, Almanya’da ise Volkswagen ile ilgili haberleri vermesinin ötesine geçmeyecektir dedi.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top