You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Son Şampiyon Bursa’da Toprağa Çıkıyor

Son Şampiyon Bursa’da Toprağa Çıkıyor

yagiz_avci_0001Şampiyonmilli sporcular Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, 14-15 Haziran tarihlerinde 39.Yeşil Rallisi’nde Tok Sport WRT adına MINI JCW RRC ile mücadele edecek…

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan Oyak Renault 39. Yeşil Bursa Rallisi, 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleştiriliyor… Sezonun ilk toprak rallisi olan Bursa’da, Türkiye Ralli Şampiyonası zirve mücadelesini daha da renkli bir hal alacak.  Uzun bir aradan sonra yeniden toprak zeminle buluşacak olan ekipleri, Bursa’da zorlu bir mücadele bekliyor.

15 Haziran Cumartesi günü saat 13:45’te Oyak Renault fabrikası önünden başlayacak olan rallide, ilk olarak saat 14:20’den itibaren Kültürpark içerisindeki Seyirci Özel Etabı koşulacak. Daha sonra Orhaneli-Keles bölgesindeki 3 özel etap geçecek olan ekipler, saat 19:24’ten itibaren ilk günü noktalayacaklar. Yarışın ikinci gününde ise aynı 3 özel etap ikişer kez geçildikten sonra, mücadele saat 17:20’den itibaren Crown Plaza Hotel önündeki finiş podyumunda son bulacak.

yagiz_avci_0002Kariyerinde 4 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan ve bu yarış öncesi 0.2 puan farkla Türkiye Ralli Şampiyonası’nda lider olan Red Bull sporcusu Yağız Avcı da, Çebi desteğinde Tok Sport WRT adına MINI JCW RRC ile Bursa’da 1 numara ile start alıyor.

2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Red Bull sporcuları Avcı-Gücenmez,  Ege ve Eskişehir’in ardından Bursa’dan maksimum puanla ayrılmayı hedefliyor. Avcı,  Bursa Rallisi öncesinde “Yeşil Bursa Rallisi ile birlikte 4 toprak rallinin ilkine başlıyoruz. Uzun zamandır bu ralli asfalt zeminde yapılıyordu ve bu sezon yine toprak zemine dönüyor. 2009, 2010 ve 2013 sezonlarında kazandığımız bir ralli ve özellikle toprak versiyonu her zaman zor olmuştur. Yeni otomobilimizle ilk toprak yarışımız olacak ve merakla bekliyoruz. Testlerimiz gayet verimli geçti ve rakiplerimizle yine yüksek mücadeleli bir yarış olacağını düşünüyorum. İlk toprak yarışımızdan iyi bir puanla ayrılmak istiyoruz. Herkese şimdiden başarılar dileriz.” açıklamasını yaptı.

yagizavci-eskisehir-ETAPNot: Pilot hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.yagizavci.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Top