You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > AVCI Şampiyona Lideri

AVCI Şampiyona Lideri

YBR2014-YagizAvci-0439.Yeşil Bursa Rallisi’nde TokSport WRT adına MINI JCW RRC ile mücadele eden Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi, nefes kesen mücadele sonunda ikinci sırda finiş görerek şampiyona liderliğini sürdürdü…

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı olan Oyak Renault 39. Yeşil Bursa Rallisi, 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi… Sezonun ilk toprak rallisi olan Bursa’da, zirve mücadelesi nefes kesti.

YBR2014-YagizAvci-0215 Haziran Cumartesi günü Oyak Renault fabrikası önünden başlayan rallide, ilk gün geçilen Orhaneli-Keles bölgesindeki 3 özel etabın ardından günü TokSport WRT ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, 1,9 saniye farkla lider tamamladı.

Yarışın ikinci gününde aynı 3 özel etabı ikişer kez geçen ekipler,  baştan sona büyük çekişmeye ve heyecana sahne olan zorlu rallide son özel etaba kadar devam eden liderlik mücadelesinde Murat Bostancı-Onur Vatansever mutlu sona ulaşan ekip oldu. 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Red Bull sporcuları Avcı-Gücenmez,  Çebi desteğinde Tok Sport WRT adına MINI JCW RRC ile mücadele ettikleri Bursa’dan ikincilikle ayrıldı.

Kariyerinde 4 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, Bursa’dan kazandığı puanlarla da Türkiye Şampiyonası’ndaki liderliğini sürdürdü. Avcı,  Yeşil Bursa Rallisi’ni şöyle değerlendirdi;

YBR2014-YagizAvci-03”Sezonun ilk toprak rallisini geride bıraktık ve baştan sona çok zor bir yarış oldu. Yeni otomobilimizi ilk toprak yarışımızda daha yakından tanıdık ve iyileşmemiz gereken noktaları gördük. Performansımızdan oldukça memnunuz ve 6.etapta patlattığımız lastik haricinde hiç problem yaşamadık. Takımımız TokSport çok iyi bir iş çıkardı ve şampiyonada hem takımlarda hem pilotlarda yerlerimizi koruduk. Co-pilotum Bahadır Gücenmez ile ralliyi 6.1 saniye fark ile ikinci tamamladık ve Eskişehir Rallisi’nden sonra, çok az farkla biten çok heyecanlı bir yarış daha oldu. Murat Bostancı-Onur Vatansever’i bu mücadeleden ötürü bir kez daha kutlarım. Yanımızda olan ve bizi destekleyen herkese çok teşekkürler”

Not: Pilot hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.yagizavci.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Top