You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > RalliTürk’te Ayın Konuğu; “Yağız Avcı”

RalliTürk’te Ayın Konuğu; “Yağız Avcı”

Sevgili motorsporuseverler son bir ayda RalliTürk sitemizde yaptığımız yeniliklere bu günden itibaren bir yenisini ekliyoruz. Artık sporumuzun önde gelen isimlerini ayın konuğu olarak sitemizde ağırlayacağız.

Bu ay ki konuğumuz 4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu olmuş, 2012 Doğu Avrupa Ralli Kupası Şampiyonu Yağız Avcı.

Hepinizin bildiği üzere bu yıl Yağız Avcı dört yıldır yarıştığı Castrol Ford Team Türkiye Takımı’yla yollarını ayırarak Toksport WRT takımıyla yepyeni bir ekip ve yepyeni bir otomobil ile kariyerinde yeni bir sayfa açtı. Biz de kendisini bu ayın konuğu olarak davet ettik, sağolsun bizi kırmadı ve keyifli bir sohbet yaptık.

Yagiz Avci 2014 Yesil Bursa Rallisi 02RalliTürk: Yağız öncelikle bizi kabul ettiğin için teşekkür ederiz. İlk önce yeni takım, yeni otomobil, fabrika takımından özel bir takıma geçme konularını sormak istiyoruz?

Yağız Avcı: “Bildiğiniz gibi Toksport WRT özel bir takım olmasına rağmen Dünya’nın pek çok değişik bölgesinde farklı branşlarda mücadele eden profesyonel bir takım. Fabrika takımından bazı farklılıkları var tabii fakat çok tecrübeli ve iyi bir takım. Ekibimizle olan uyumumuzdan oldukça memnunum ve tecrübelerimizi birleştirerek hedeflediğimiz başarıları elde edeceğimizi düşünüyorum.”

Yagiz Avci 2014 Yesil Bursa Rallisi 01RT: Peki Ford Fiesta Super2000 ile şu an ki otomobilin Mini JCW ‘yi karşılaştırabilir misin bize, ne gibi farklar var?

YA: “Ford Fiesta S2000 son dört yıldır kullandığım ve şampiyonluklar yaşadığım, Dünya’da kendini kanıtlamış bir otomobil. Bunların yanısıra otomobilde olan 4 yıllık tecrübem doğrultusunda bugün için Fiesta ile biraz daha hızlı olduğumu söyleyebilirim fakat Mini ile de çok iyi bir uyum yakaladık ve kısa zamanda iyi bir noktaya geldik. Mini JCW, Fiesta’dan çok farklı bir otomobil; öncelikle 1.6 litre ve turbo motorlu bir otomobil. Turbo otomobile yabancı bir pilot değilim ve aslında oldukça da seviyorum. Tabii 4 yıldır atmosferik bir otomobille yarışıyorum ve bazı alışkanlıklar var. Genel olarak otomobili değerlendirmek gerekirse dengesi, yol tutuşu, özellikle frenleri çok iyi bir otomobil ve bu özelliklerinden çok memnumum. Otomobilin torklu olması kullanımını biraz daha kolaylaştırıyor fakat doğru vitesleri yakalamakta biraz daha zorlandım. Ağırlık dağılımı çok başarılı, verdiğiniz komutları çok iyi yerine getiriyor ve hızını taşıma konusunda oldukça iyi. Yurtdışında genellikle asfalt üzerinde yarışan bir otomobil ve önemli başarıları var. Toprak üzerinde rakiplerine göre daha az kullanıldı ve tercih edildi ama yine de baz olarak ve mühendislik açısından oldukça iyi olduğunu söylemek gerekir. Bizim de otomobil üzerinde biraz daha zaman geçirmeye ihtiyacımız var ve bu da doğal olarak hızımıza yansıyacaktır.”

Yagiz Avci 2014 Ege Rallisi 01RT: Gerek setup, gerekse mekanik konularda Prodrive’dan destek alıyor musunuz?

YA: “Toksport Prodrive ile uzun zamandır çalışan bir ekip. Prodrive tabi Mini operasyonunu küçülttü fakat yedek parça ve revizyonla ilgili işleri yürütüyorlar. Sadece ilk yarışta Prodrive’dan bir mühendis geldi. Mekanik ekibimiz oldukça iyi ve ilk yarıştan sonra bizim otomobilimize bakan ekip iyice oturdu. Setup konusunda ise Serkan Duru ve Fin mekanikerimiz ile ilerliyoruz. Datalarımız ile ilgili de Seyhun Duru ile çalışıyoruz.”

Yagiz Avci 2014 Eskisehir Rallisi 01RT: Bu temel bilgilerden sonra yılın ilk rallisi Ege Rallisi ile başlayalım…

YA: “İlk yarış bizim için biraz zor ve stresli başladı. Otomobilimiz yurtdışında meydana gelen bir aksaklıktan ötürü yarışa bir gün kala geldi ve onunla test yapamadık. Daha öncesinde 60-70 km’lik bir test yapma şansımız oldu diğer otomobille. Otomobillerin ikisi de aynı fakat yeni gelenin bir problemi olup olmadığını anlamak için bir test yapmamız önemliydi, yarışta çıkabilecek şeyleri görmek açısından. Yarışın ilk etabına yağmurla başladık ve temkinliydik. 2. etapta el freni problemiyle yol dışına çıkıp 10 sn. kadar zaman kaybettik. Yine de başlangıç için mutluyduk ve ilk günü 7.9 saniye farkla ikinci sırada kapatmayı başardık. İkinci gün ilk etaptan itibaren belli aralıklarla kesiklik problemi yaşadık. Serviste sensör problemi olduğunu tespit ettik fakat mühendis sonradan yüksek basınç pompasını da değiştirmemiz gerektiğini söyleyince servisten 7 dakika geç çıkabildik ve ceza aldık. Son loop’un ilk etabında ise rot kolu kırılınca yarışa veda etmek zorunda kaldık. Tabii ki bizim için zor ve üzücü bir yarış oldu ama birçok şey öğrendik ve performansımızdan memnun kaldık.”

Yagiz Avci 2014 Eskisehir Rallisi 02RT: Madem asfalt ralliden konuşuyoruz, Eskişehir’le devam etmeden önce lastik konusunda devam etmek istiyoruz biraz da lastiklerden bahseder misin?

YA: “Son 4 sezondan farklı olarak bu sezona Michelin ile başladık. Ege’de farklı hamurlar denedik ve tecrübe edindik. Ege’nin özellikle de Beyler etabının zemininde sert hamuru tercih ettik keza o bile zorlandı. Ege’den sonra Eskişehir’de ıslak zeminde kullanma imkanı bulduk, lastiklerden oldukça menunum. Saturnus Rallisi’nde ise ilk kez ERC lastiği kullandık. Asfalt ERC lastiği bizim bildiğimiz asfalt lastiklerinden daha farklı, lastiğin tabanında iki ayrı desen bulunuyor, bir yanı slicks diğer yanı da kesik, bir bakıma intermediate lastik gibi düşünebiliriz. Onda da farklı hamurları denedik ve hissiyat olarak bir hayli farklı. Bursa’da ise lastiklerimiz maalesef yetişmedi, testleri Michelin WRC lastikleriyle yapmamıza rağmen yarışta Pirelli kullandık. Farklı tarafları var tabi ki iki lastiğin ama büyük bir fark yok. İkisinin de iyi yanları var diye düşünüyorum.”

Yagiz Avci 2014 Eskisehir Rallisi 03RT: Eskişehir Rallisi’nden de bahsedelim biraz, bazı ekiplerin uzun düzlüklerden şikayetleri oldu. Senin için nasıl geçti yarış?

YA: “Son etaba kadar çok keyifli ve mücadele dolu bir yarış oldu. Gece etapları zor ama oldukça keyifliydi. Yeni etabın 1-2 yerinde uzun düzlükleri vardı ve otomobiller doğal olarak biraz zorlandı ama etabın karakteri o olduğundan yapacak bir şey yoktu tabi. Otomobiller her şekilde zorlanıyor, bu sporun doğasında bu var. Az önce bahsettiğim gibi ıslak zeminde de lastiklerimizi denedik ve memnun kaldık. Baştan sona çok iyi bir mücadele oldu. İlk etapta şaftımız kırıldı ve bir hayli zaman kaybettik, neyse ki kısa bir seyirci etabıydı. Ara serviste değiştirildi. Sonrasında ise hızlı bir tempo tutturduk ve liderliğe çıktık. Son gece etabında ise intercomla ilgili bir problemimiz oldu ve çok risk almadan tamamladık. İlk günü Murat Bostancı’nın 0.2 sn. gerisinde tamamladık. İkinci gün Murat’ın yarış dışı kalmasıyla Fatih Kara ile çekişmeye devam ettik ve son etaba 2.7 saniye ile önde girdik. Sonlara doğru sol ön aksımız kırıldı ve biraz zaman kaybettik. Fatih’te çok iyi bir zaman yaptı ve bu atağıyla bizi geçerek birinciliğin sahibi oldu, kendisini tebrik ediyorum. Fatih gerçekten çok iyi bir yarış çıkarttı ve yarışı 4.7 saniye farkla kazandı.” 

Yagiz Avci 2014 Saturnus Rallisi 01RT: Eskişehir’i takiben Avrupa Ralli Kupası (European Rally Throphy) dahilindeki Slovenya’da yapılan Saturnus Ralli’ye katıldın ve beşinciliğin sahibi oldun. Türkiye’de basında pek yer almayan bu ralli hakkında senden bilgi alabilir miyiz?

YA: “Saturnus Ralli çok değişken zemine sahip dar, kör virajların çok olduğu, kaygan ve hata kaldırmayan etaplara sahip çok da alışık olmadığımız türde bir ralliydi. Amacımız risksiz gidip yarıştan puan çıkarmaktı, bu amacımıza ulaştık. İlk kez ERC lastiklerini de bu yarışta tecrübe etmiş olduk ve otomobilin sürüşünü ciddi şekilde etkiliyor. Yol notu açısından da oldukça zor bir yarıştı ve biraz zorlandık. Önümüzdeki pilotların hepsi bu ralliyi bir çok kez yapmış pilotlardı, biz bu ralliye Ege’de kaybettiğimiz puanları biraz telafi için gittik ve hedefimize ulaşarak geri döndük. Katsayısı yüksek olduğu için dördüncülükten biraz daha yüksek bir puan aldık.”

Yagiz Avci 2014 Yesil Bursa Rallisi 04RT: Oyak-Renault Yeşil Bursa Rallisi öncesi Eski İngiltere şampiyonu tecrübeli Fin pilot Tapio Laukkanen ile çalıştın, bununla ilgili yorumlarını alabilir miyiz ?

YA: “Bildiğiniz gibi Tapio Laukkanen İngiltere Şampiyonu olmuş, 2000’li yıllarda WRC takip etmiş ve dört yıl öncesine kadar Tommi Makinen’nin sahibi olduğu Tommi Makinen Racing Ralli Okulu’nun başeğitmeni olarak görev yapmış, çok tecrübeli bir pilot. Kendisiyle ilgili bir referansım vardı ve iletişime geçmek istedik. Çok yoğun programına rağmen bize 2 günlük bir program ayarladı. Toksport ile 3 otomobil ve 2 günlük bir çalışma yaptık. Mini ile ilk kez toprağa çıktık ve setup olarak birçok artısı oldu. Sürüş, frenaj noktaları vs. konularında da farklı yorumları oldu ve oldukça verimli bir test geçirdik. Bosphorus Rally öncesinde de test yapma durumumuz olabilir.”

Yagiz Avci 2014 Yesil Bursa Rallisi 03RT: Yağız, hazır Saturnus ve Bosphorus Rallileri’nden konu açılmışken sormak istiyoruz. Bu sezon başında WRC2 veya ERC takip edeceğin konuşuluyordu. Bu konuyla ilgili de bize bilgi verebilir misin?

YA: “Evet, haklısınız. Sezon başında planımız WRC2’de en az üç yarış yapmaktı. Portekiz Rallisi’nde kaydımız vardı, kayıt parası vs. ödenmişti ve bu yarış için hazırdık. Fakat çok kısır döngü bir döneme denk geldik ve ülke gündemi ve sonucunda oluşan ekonomik belirsizlikler sebebiyle programa başlamama kararı aldık. Bu sezon için, maliyetleri daha uygun olan Avrupa Ralli Kupası’na (European Rally Throphy) yönelebiliriz. Daha fazla yarışa girerek daha fazla tecrübe kazanmak amacıyla rotamız bu yönde olabilir. Kendi yarışımız olan Bosphorus Rally’nin de içinde olduğu bu kupada iyi bir program oluşturulabilir.”

YBR2014-YagizAvci-04RT: Gelelim Oyak-Renault Yeşil Bursa Rallisi’ne… Biz senin toprak yarışlarda daha hızlı olmanı bekliyorduk, gerçi Bursa’da çok çekişmeli ve başabaş bir yarış oldu fakat ikinciliğin sahibi oldun. Bu yarışla ilgili neler söyleyeceksin.

YA: “Sezonun ilk toprak rallisi bizim ise Mini JCW ile ilk toprak yarışımızdı. Baştan sona çok zorlu ve rekabet içinde geçen bir yarış oldu. Toprak zeminde ilk rallimiz olmasına rağmen iyi adapte olduğumuzu düşünüyorum. 6. etapta patlattığımız lastik hariç hiç bir problemle karşılaşmadık. Takımımız ve otomobilimiz olduça iyiydi. Mini ile toprak zeminde biraz daha yol almamız gerekiyor. Bildiğiniz gibi Bursa kırıcı ve zor bir parkur bu nedenle otomobilimizi hem kollayıp hem de hızlı gitmeye çalıştık. Ko-pilotum Bahadır Gücenmez ile birlikte iyi bir yarış çıkardığımızı düşünüyorum. Son etaba Murat Bostancı- Onur Vatansever ekibinin 3.1 saniye gerisinde girdik fakat 6.1 saniye ile yarışı ikinci tamamladık, kendilerini tekrar tebrik ediyorum. Bu sonuçtan gayet memnunuz. Takım olarak çok iyi bir iş çıkardık, ilk beşte dört TokSport otomobili mevcut, emeği geçen ve bizi destekleyen herkese teşekkür ederiz.”

Yagiz Avci 2014 Saturnus Rallisi 02RT: Yağız Avcı biz de sana Rallitürk’ün ilk ayın konuğu olarak bize gösterdiğin alakadan ve samimi sohbetinden dolayı teşekkür ediyoruz. Sana gerek Türkiye gerekse Avrupa Kupası yarışlarında başarılar diliyoruz. Tekrar teşekkürler.

Sevgili RalliTürk okuyucuları, şampiyon pilot Yağız Avcı ile olan ayın konuğu sohbetimiz burada sona erdi. Önümüzdeki aylarda yeni konuklar ile devam edecek sohbetlerimizi takip etmenizi tavsiye ediyoruz. Esen kalın.

www.yagizavci.com ~ www.facebook.com/yagiz.avci

RÖPORTAJ: Gökhan Saraçoğlu, Murat Günarslan, Erhan Arıkan
HABER & EDİTÖR: Gökhan Saraçoğlu

Top