You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Avcı Mücadelesini Bulgaristan’da Sürdürüyor

Avcı Mücadelesini Bulgaristan’da Sürdürüyor

Yagiz Avci 2014 Saturnus Rallisi 024 kez Türkiye Şampiyonu milli ralli pilotu Yağız Avcı, üçüncü sırada tamamladığı 35.İstanbul Rallisi’nin ardından, bu hafta sonu Avrupa Ralli Kupası’nda dahil Rally Bulgaria’da start alıyor…

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. ayağı olan 35. İstanbul Rallisi’ni genel klasman üçüncüsü olarak tamamlayan Yağız Avcı/Bahadır Gücenmez ekibi, bu hafta sonu Avrupa Ralli Kupası’na dahil Rally Bulgaria’da mücadelesini sürdürüyor…

Kariyerinde 4 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan Red Bull sporcusu Yağız Avcı, Bulgaristan’da Bahadır Gücenmez ile birlikte Tok Sport WRT adına Çebi ve Hursan desteğinde MINI JCW RRC ile 3 numara ile start alacak.

İstanbul Rallisi’nin ardından 62,2 puanla Türkiye Ralli Şampiyonası’ndaki liderliğini sürdüren milli sporcu Avcı, Bulgaristan’dan hem Avrupa Ralli Kupası, hem de Türkiye Ralli Şampiyonası’na puan taşımayı hedefliyor.

Yagiz Avci 2014 Eskisehir Rallisi 014 kez Türkiye Ralli Şampiyonu ve 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Avcı,  İstanbul Rallisi ardından Bulgaristan öncesinde”İstanbul Rallisi ile sezonun ikinci toprak rallisini geride bıraktık. İlk 3 otomobil 15 saniye içinde bitirdik ve oldukça zor bir yarış oldu. Özellikle uzun etap çok kırıcıydı ve sıcak havayla birleşince otomobilleri ve lastikleri bir hayli zorladı. Bizim için çok iyi bir yarış olmadı ve biraz sıkıntılı geçti. Yine de elimizden geleni yaptık ve mücadelemizi sürdürerek iyi puan aldık, şampiyonada ki liderliğimizi sürdürebildik. Otomobille ilgili biraz daha yol almamız gerekiyor ve sezonun devamında daha iyi olacağına inanıyorum. Rakiplerimizi de tekrar tebrik ederiz, çok iyi bir yarış çıkardılar. Takımımız Tok Sport ve co-pilotum Bahadır Gücenmez ile mücadelemiz sürüyor ve bu hafta sonu Avrupa Ralli Kupası’nın en önemli yarışlarından biri olan Rally Bulgaria’da yer alacağız ve asfalt zeminde yapılacak bu ralliden iyi bir sonuçla dönmeyi hedefliyoruz. Destekleyen ve yanımızda olan herkese teşekkür ederiz.” açıklamasını yaptı.

Not: Pilot hakkında detaylı bilgi ve görsellere www.yagizavci.com sitesinden ulaşabilirsiniz.

Top