You are here
Home > WORLD > WRC > Toyota GT86 CS-R3 Almanya Rallisi’nde Sahne Alıyor

Toyota GT86 CS-R3 Almanya Rallisi’nde Sahne Alıyor

Toyota GT86 CS-R3-02Yeni Toyota GT86 CS-R3, Eski Dünya Ralli Bayanlar Şampiyonu Alman pilot Isolde Holderied pilotajında çift sıfır kapı numarası ile Trier etaplarında rallilere merhaba diyecek. Toyota Motorsport GmbH (TMG) tarafından otomobili test etmek amacıyla göreve çağrılan Holderied, otomobilin R3 sınıfında homologasyon prosesinin tamamlanmasında takıma yardımcı olacak.

TMG baş mühendisi Nico Ehlert yaptığı açıklamada konunun hem TMG için hem de ralli camiası için heyecan verici bir yenilik olduğunu belirtti. Arkadan itişli bir ralli otomobilinin yeniden parkurlara çıkıyor olmasının gerçekten büyük bir gösteri olduğunu belirten Alman teknik adam sözlerine şöyle devam etti.

“Şunu unutmamak gerekir ki, Isolde’nin Almanya Rallisi’nde kullanacağı GT86 CS-R3 henüz yapım aşamasında bir otomobil, otomobilin gelişimini tamamlamak için Almanya Rallisi’nde elde edeceğimiz bilgi ve tecrübe büyük önem taşımakta. Prototip otomobili Dünya Ralli Şampiyonası’nın bir ayağında test ediyor olmak bu projeye ne kadar güvendiğimizin bir göstergesidir. Otomobile şimdiden gösterilen alaka beklentilerimizin üzerinde , Trier’de gerek müşterilemizden gerekse takipçilerimizden otomobilimizle ilgili iyi geri dönüşler almayı bekliyoruz.”

Toyota GT86 CS-R3-01Toyota GT86 CS-R3’ün 2015 yılının ilk çeyreğinde Toyota Bayileri tarafından müşterilerine teslim edilmesi bekleniyor.

90’lı yıllarda üç markalar , dört pilotlar şampiyonluğuna imza atmış olan Toyota , Yaris WRC otomobilin testlerine devam ediyor. TMG’nin bu otomobil ile Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönmesi bekleniyor. Konuyla ilgili Ocak ayında açıklama yapan Toyota Yönetim Kurulu Başkanı Akio Toyoda, Dünya Ralli Şampiyonası’na geri dönmeyi istediklerini fakat zamanı konusunda herhangi bir açıklama yapamayacağını belirtmişti.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top