You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Boğaziçi Rallisi’nde Podyuma “Castrol Ford” Damgası

Boğaziçi Rallisi’nde Podyuma “Castrol Ford” Damgası

MuratBostanci3Murat Bostancı, Avrupa Ralli Kupası Şampiyonunu Geçti, Üst Üste 3. Yarışını Kazandı!

Türkiye’nin hem en eski hem de en büyük uluslararası spor organizasyonlarından biri olan AVIS Boğaziçi Rallisi’ni Ford Fiesta S2000 ile yarışan Castrol Ford Team Türkiye pilotları Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi kazandı. Avrupa Ralli Kupası takviminin bir yarışı olarak puan veren AVIS Boğaziçi Rallisi’ne katılan 4 yabancı ekipten geçtiğimiz yılın Avrupa Ralli Kupası galibi Ukraynalı Oleksandr Saliuk – Yevgen Chervonenko’dan oluşan ve Ford Fiesta R5 ile yarışan ekip ise ikinci oldu. Geçtiğimiz yılın Boğaziçi Rallisi birincisi olan Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi ise üçüncü olarak podyuma çıkma başarısını gösterdi. Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Geçtiğimiz yılın Avrupa Ralli Kupası şampiyonunun katıldığı yarışta elde ettiğimiz birincilik ve üçüncülük, Türk pilotlarının yetenek ve kapasite anlamında kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

MuratBostanci2Türkiye Ralli Şampiyonası’nda üst üste 3. yarışını kazanan Murat Bostancı ise “Dayanıklılığın ön plana çıktığı ve hızlı toprak 12 özel etaptan oluşan uluslararası nitelikli yarışta takım olarak elde ettiğimiz başarı, şampiyonluk yolunda sezonun en kritik puanlarını bize kazandırdı. Geçtiğimiz yılın Avrupa Ralli Kupası şampiyonunu geçerek kendi ülkemizde düzenlenen yarışta birinciliği elde ettiğimiz için ise ayrıca gururluyuz” açıklamasını yaptı.

Türkiye’nin en köklü yarış takımlarından Castrol Ford Team Türkiye, 15-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen AVIS Boğaziçi Rallisi’nde Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisinin yarışın ilk etabından itibaren zorlu etap koşulları ve yüksek sıcağa rağmen sürdürdükleri soğukkanlı performansıyla bir zafere daha imza attı. Geçtiğimiz yıl Avrupa Ralli Kupası galibi olan Ukraynalı Oleksandr Saliuk – Yevgen Chervonenko ikilisini geride bırakarak rüştünü bir kez daha ispatlayan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, aynı zamanda Türkiye Ralli Şampiyonası’nda da üst üste 3. zaferini kazanma başarısını gösterdi. Genç pilot Murat Bostancı, “Hem yerli hem yabancı rakiplerimiz karşısında zafer elde etmek için çıktığımız bu uluslararası nitelikli, dayanıklılığın ön plana çıktığı ve hızlı toprak 12 özel etaptan oluşan yarışta takım olarak elde ettiğimiz başarı, şampiyonluk yolunda sezonun en kritik puanlarını bize kazandırdı. Geçtiğimiz yılın Avrupa Ralli Kupası şampiyonunu geçerek kendi ülkemizde düzenlenen yarışta birinciliği elde ettiğimiz için ise ayrıca gururluyuz” açıklamasını yaptı.

OrhanAvcioglu (2)Geçtiğimiz yılın Avrupa Ralli Kupası şampiyonu Ukraynalı Oleksandr Saliuk – Yevgen Chervonenko’dan oluşan ekibin ikinci bitirdiği AVIS Boğaziçi Rallisi’nde üçüncülüğü ise Castrol Ford Team Türkiye’den Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi kazandı. İstanbul’un Anadolu yakası ve Kocaeli il sınırları içerisinde gerçekleştirilen AVIS Boğaziçi Rallisi’nde Castrol Ford Team Türkiye takımından Ford Fiesta R2’yle yarışan Ümitcan Özdemir-Afşin Baydar ikilisi ise genel klasmanda 9. olarak hem “Gençler” birinciliğini kazandı hem de “Gençler” şampiyonasında liderliğe yükseldi.

Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, “Geçtiğimiz yılın Avrupa Ralli Kupası şampiyonunun katıldığı yarışta elde ettiğimiz birincilik ve üçüncülük, Türk pilotlarımızın yetenek ve kapasite anlamında kesinlikle hafife alınmaması gerektiğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Top