You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > AVIS Boğaziçi Rallisi’nin Ardından

AVIS Boğaziçi Rallisi’nin Ardından

AVIS-BosphorusRally_PodyumCastrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin zaferine sahne olan Türkiye’nin en köklü otomobil sporları organizasyonu AVIS Boğaziçi Rallisi başarılı bir organizasyon ile geride kaldı…

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından AVIS ana sponsorluğunda, Pendik Belediyesi, Radisson Blu Hotel&Spa İstanbul Tuzla, Störer Kentvizyon, AutoClub, Xerox, Power FM, Rota ve Spor Toto katkıları ile düzenlenen AVIS Boğaziçi Rallisi, başarılı bir organizasyonla geride kaldı. 12’si historic ve 6’sı da mahalli olmak üzere toplam 47 ekip start aldı.

2 gün süren 620 kilometre uzunluğundaki rallide; Castrol Ford Team Türkiye’den Murat Bostancı, 1996’da babası Serdar Bostancı’nın kazandığı rallinin şeref listesine 18 yıl sonra kendi adını yazdırmayı başardı. Bu sezon Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 4.birinciliğini kazanan Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibi, sezonun en uzun ve en yüksek katsayılı rallisinden elde ettiği bu birincilikle şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etmiş oldu. Ukrayna’dan yarışa katılan 2013 Avrupa Ralli Kupası galibi Oleksandr Saliuk-Evgeny Chervonenko’nun Ford Fiesta R5 ile ikinci sırada tamamladığı zorlu rallide üçüncülüğü, Castrol Ford Team Türkiye´den geçen yılın birincisi Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz kazandı.

Murat_BostanciYarışın iddialı ekiplerinden Tok Sport WRT’den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ilk özel etapta fren problemi ile ilk etapta yarış dışı kalırken, Avrupa Ralli Kupası ve Türkiye Ralli Şampiyonası için önemli bir puan kaybı yaşadılar. Yiğit Timur-Emir Şahin, Ercan Kazaz-Emire Cantürk ve Hakkı Ağaoğlu-Nehir Yılmaz ekipleri de mekanik problemlerle yarışı tamamlayamayan diğer iddialı Türk ekipler oldular.

N4’LERDE SOYLU BİRİNCİ

Ülkemizin en eski ve en köklü uluslararası motorsporları organizasyonunda, Türkiye Ralli Şampiyonası’nı N4 sınıfında takip eden otomobiller, bu yarışta Avrupa Ralli Şampiyonası kuralları gereği RC2 kategorisinde mücadele etti. Klasmanda RC2 olarak yer alsalar da, Türkiye Şampiyonası N4 sınıfı için puan alan ekipler arasında Tok Sport WRT’den Uğur Soylu-Cem Bakançocukları ekibi birinciliği kazanırken, bu sezon yarışmaya başlayan dizi ve film dünyasının ünlü ismi Ümit Erdim Şener Güray ile ikincilik, Erkan Güral-Aras Dinçer ise üçüncülük puanlarını hanelerine yazdırmayı başardılar.

UgurSoylu_N4BirincisiSINIFLARDA ÇEKİŞME BÜYÜKTÜ

Bulgaristan’dan Todor Slavov-Petar Iliev Renault Clio R3 ile İki Çeker Klasmanı ve RC3 sınıfı birinciliklerinin sahibi olurken, Bulgaristan’dan katılan diğer iki ekip Krum Donchev-Petar Yordanov ve Georgi Gredziev-Georgi Gadzhev ikinci gün yaşadıkları mekanik problemler nedeni ile yarışı tamamlayamadı.

RC4 sınıfında Buğra Banaz-Burak Erdener ve Ferhat Tanrıbilir-Burak Koçoğlu ekiplerinin yarış dışı kalması ile Eytan Halfon-Sedat Bostancı ekibi rahat bir birincilik kazandı. Genç Pilotlar Birincisi Castrol Ford Team Türkiye’den Ford Fiesta R2 ile Ümitcan Özdemir olurken, Kadın Pilotlar Birinciliği’ni Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan son 2 yılın Türkiye Ralli Kadınlar Birincisi Simin Bıçakcıoğlu elde etti. Genç Co-Pilotlar Birinciliği de Kerim Tar ile yarışan Kutay Ertuğrul kazandı.

EytranHalfonHISTORIC’LERİN EN UZUN RALLİSİ

30 yaş üzeri ralli otomobillerine açık historic klasmanında son zamanların en uzun yarışına sahne oldu. AVIS Boğaziçi Rallisi’nde yaşanan bu iki günlük mücadele sonunda Bonus Unifree Parkur Racing pilotları ilk 3 sırayı paylaştılar. Son 3 yılın historic şampiyonu Engin Kap-Başar Yavuz Ford Escort MKII ile birinciliklerini bir yenisini eklerken, Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz benzer bir otomobile ikinci ve Burak Türkkan-Murat Yıldırım Murat 131 ile üçüncü oldular. Kap-Yavuz aynı zamanda Kategori 2 birinciliğini kazanırken, Türkkan-Yıldırım da Kategori 1 birincisi olarak önemli puanlar kazandılar.

TodorSlavov-RC3BirincisiMAHALLİ KLASMAN

4 ekibin finişe ulaşabildiği mahalli klasmanda ise Murat Güray-Hürol Menderes birinci, Vehbi-Sonay Usluoğlu çifti ikinci ve Mehmet Civelek-Erdal Boz üçüncü olarak podyumu oluşturdular. Güray-Menderes Kategori 2 birinciliğini kazanırken, Kategori 1 birincisi se Usluoğlu çifti oldu.

INTERNET ÜZERİNDEN CANLI YAYIN

Rallinin start finiş seramonileri, servis alanından pilot yorumları ve 4 özel etabı iki gün süresince Live Stream üzerinden canlı olarak otomobil severlerle buluştu. Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu yayın 2 günde 7741 farklı kişi tarafından 18407 kez, ortalama 5 dakika 47 saniye izlendi.

Historic_EnginKapSEZON KOCAELİ’DE DEVAM EDECEK

2014 Türkiye Ralli Şampiyonası, 13-14 Eylül tarihlerinde Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenecek olan sezonun dördüncü toprak yarışı olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile devam edecek.

Top