You are here
Home > TURKEY > Tırmanma > Burdur’un En Hızlısı Germirli Oldu

Burdur’un En Hızlısı Germirli Oldu

Kat1_EnginApaydin2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nda sezonun 6. Yarışı Burdur’un Kemer ilçesinde düzenlendi… 6 kategoride mücadele yaşanan organizasyonda Ayhan Germirli, en iyi zamanının sahibi oldu.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen Türkiye Tırmanma Şampiyonası’nın altıncı ayağı olan Kemer Akpınar Tırmanma Yarışı, 06-07 Eylül tarihlerinde Burdur’un Kemer ilçesinde organize edildi.

6 Eylül Cumartesi günü teknik kontrolle başlayan organizasyonda, TOSFED Başkanı Metin Çeker, sporcular ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile birlikte Burdur Gölü’ne sembolik olarak su döktü. Daha sonra sporcular, göl önünde ‘Biz yarıştık Burdur kazansın’ pankartı açtı.

Kat6_UmitUlkuKısa adı AMK olan Antalya Motorsporları Kulübü tarafından 4.8 km. uzunluğundaki parkurda 3 çıkış olarak koşulan yarışta; Kategori 1’de Citroen Saxo VTS ile yarışan Ülkü Motorsport sporcularından Engin Apaydın birinciliği kazanırken, Eskişehirli sporcu Melih Tarhan ikinciliği elde etti.

Kategori 3’de yine Ülkü Motorsport sporcuları podyumda yer aldı. Honda Civic Type-R ile İzmirli sporcu Tunç Tuncer birinciliğin sahibi olurken, onu Antalya’dan Ford Fiesta ST ile Taner Canbolat ikinci ve yine Ford Fiesta ST ile Antalya’dan Kaan Kocatekin üçüncü olarak izledi.

Kategori 4’de, antrenman çıkışında İsa Karol’un kazası ile tek yarışmacı olarak kalan Pegasus Racing’den Antalyalı sporcu Kenan Balaman Fiat Palio ile birinciliğin sahibi oldu.

OdulToreni (3)Kategori 5’te Atlantis Racing Team’den Renault Clio Sport ile Ayhan Germirli birinci, Ülkü Motorsport’tan Honda Civic Type-R ile İsmet Toktaş ikinci ve yine aynı takımdan Mitsubishi Lancer EVO IX ile Murat Altıntaş üçüncü olarak podyumu oluşturdular. İzmirli sporcu Ayhan Germirli, 03.56:371’lik çıkışı ile günün en iyi zamanını kaydetti.

Kategori 6’da Ülkü Motorsport’tan Ümit Ülkü Porsche 997 GT3 ile birinciliğe uzanırken, aynı takımdan Opel Astra GSI ile Galip Atar ikinciliği kazanan isim oldu.

2014 Türkiye Tırmanma Şampiyonası 08-09 Kasım tarihlerinde Ankara Otomobil Sporları Kulübü tarafından düzenlenecek final yarışı ile sona erecek.

Top