You are here
Home > MOTORSPORT > Berkay Besler’den Uluslararası Bir Başarı Daha

Berkay Besler’den Uluslararası Bir Başarı Daha

Milli  karting  sporcumuz Berkay Besler, yurtdışındaki başarılarına bir yenisini ekledi ve Rotax Max Orta ve Doğu Avrupa Şampiyonası final yarışından ikincilikle döndü. 

Berkay-Besler1Avusturya’nın Speedworld pistinde yapılan yarışa 7 farklı ülkeden 24 sporcu katıldı. Çok kuvvetli bir gride sahip olan yarışta 2014 yılının Avrupa Şampiyonu da start aldı. Sıralama turları ve  yarı final takiben yapılan final yarışında, ilk defa yarıştığı Speedworld pistinde başarılı bir performans ortaya koyan Berkay, günü podyumun ikinci basamağında tamamladı. Pistin sporcusu ve Avrupa Şampiyonu olan rakibinden sadece 0.060sn. lik farkla en iyi ikinci zamanı yapan Berkay, herkesin haklı takdirini kazandı.

Yarışın Avusturya’da olması nedeni ile bu yarışın teknik desteğini yine bu ülkenin VPD ekibinden alan milli sporcumuz, ayrıca bu yarışta Dnilo Rossi markalı şasesinin yeni modelini de test ederek, üretici firmanın ürün geliştirme ekibine önemli bilgi katkısında bulundu.

Besler yarış ile ilgili açıklamasında: “Bir kaza sonucu kolum kırıldığı için biraz antremansız kalmıştım. Türkiye Şampiyonası yarışını yaptıktan sonra teknik ekibim ile yaptığımız değerlendirmede , Academy Trophy yarışına kadar uluslararası bir yarış yapmamızın iyi olacağı kararına vardık ve bu yarışa katıldık..İlk kez yarıştığım Danilo Rossi şasem ile çabuk uyum sağladım ve sonuçta güzel bir haftasonu oldu. Herzamanki gibi bu yarış için burada olmamı sağlayan şartları gerçekleştiren anne ve babama, tüm uluslararası ve ulusal yarışlarda beraber olduğumuz Emre Ergökçen’e ve yarış hizmetimi veren VPD ekibine çok teşekkür ediyorum. Türkiye Şampiyonası 5. ayak yarışını takiben Academy Trophy hazırlıklarına devam edeceğiz…” şeklinde görüşlerini belirtti.

Top