You are here
Home > NATIONAL > McKenna & Kierans 2014 BRC Şampiyonu

McKenna & Kierans 2014 BRC Şampiyonu

2014 MSA Britanya Ralli Şampiyonası geçtiğimiz günlerde yapılan Isle Of Man Rallisi yada popüler adıyla Manx Rallisi ile son buldu. Bu yıl Citroen DS3 R3 otomobiliyle bu şampiyonayı kovalayan Daniel McKenna – Arthur Kierans ekibi son etaba kadar süren mücadelede rakipleri Osian Pryce ve Dale Furniss’i geride bırakarak bu yılın Britanya Ralli Şampiyonu olmayı başardılar.

Daniel McKennaŞampiyonluğa koşan her iki ekibin birden kaza yapması yarışı daha da heyecanlı bir hale soktu. Fakat son yarışın galibi McKenna şampiyonluğu göğüsleyen taraf oldu. Yarışa beş yarış galibiyeti ile başlayan Osian Pryce 15. etapta otomobiline zarar verince yarışa süper ralli kurallarına göre devam edebildi.

Bu yıl Pirelli Star Driver ödülüyle yarışan McKenna ve Kierans ekibi uzun zorlu sezonun ardından bu titrlerini korumayı başardı. McKenna, Billy Coleman ve Kieth Cronin’nin ardından BRC Şampiyonu olan üçüncü İrlandalı sporcu olmayı başardı. Kierans ise İrlanda’lı şampiyon ko-pilotlar O’Sullivan, Murphy, Kennedy ve Shinnors ‘un ardında şampiyon olan altıncı İrlandalı isim oldu.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top