You are here
Home > WORLD > WRC > Dani Sordo Hyundai’yle El Sıkıştı

Dani Sordo Hyundai’yle El Sıkıştı

Dani Sordo2Hyundai Motorsport GmbH şirketinin dün yaptığı resmi açıklamada İspanyol pilot Dani Sordo 2015 ve 2016 sezonlarında takımda Thierry Neuville’in yanında yer alacak. 2014 sezonunu öğrenme yılı olarak kabul eden Hyundai Motorsport, Sordo’nun takımın gelişiminde kilit rol alacağını açıkladı. Hatırlanacağı üzere Sordo, Almanya Rallisi’nde podyumun ikinci sırasında yer alarak takımın dokuzuncu yarışında birinci ve ikinciliği alarak takımın uzun yıllar hatıralarda kalacak bir başarıya imza atmasında büyük rol oynamıştı.

Kısa bir süre önce Hyundai ile sözleşme yenileyen Neuville’ in yanında takımın güçlü pilot kadrosundan kimin yer alacağı bir süredir merak konusuydu. Neuville ve Sordo’nun dışında takıma destek verecek diğer pilotlar halen merak konusu. Yapılan açıklamada Sordo’nun 2015 Dünya Ralli Şampiyonası’nın en az 10 ayağına katılacağı fakat bu yarışların hangileri olduğunun henüz kesinlik kazanmadığı bildirildi.

Dani-Sordo-Marc-MartiKonuyla ilgili açıklama yapan İspanyol pilot, Hyundai Motorsport Takımı’nın bir üyesi olarak devam etmekten memnnuniyet duyduğunu belirtti. Bu yıl Hyundai i20 WRC ile gelecek vaad eden çok iyi bir sezon geçirdiklerini belirten Sordo, Almanya Rallisi’ndeki bir ve ikinci sırayı almalarının sezonun en unutulmaz anlarından biri olduğunu belirtti. Bu sporda böyle tutkulu bir takımla devam etmek ve ileride Dünya Ralli Şampiyonası’nda başarılı olabilmek için geliştirmenin içinde bulunmaktan çok mutluyum diye sözlerine devam etti.

Takım patronu Michel Nandan ise yaptığı açıklamada Sordo’nun sezon içinde çeşitli zeminlerde gösterdiği performanstan memnun olduklarını, değişik şartlara hızlı uyum sağlaması ve bu şartlarda gösterdiği mücadele ve muhteşem bir takım elemanı olmasının takım için çok değerli olduğunu belirtti. Kendisi ile 2015 ve 2016 yıllarında devam etmekten ve işbirliklerini sürdürmekten memnun olduklarını belirten Nandan, Sordo’nun önümüzdeki sezon en az on yarışta Neuville ile birlikte takımda yer alacağını, 2016 da ise tam sezon yapacağının altını çizdi. Gelecek sezon için yine çok iyi bir pilot kadrosunu ellerinde bulunduruklarını belirten Fransız Teknik adam, bu yıl Dani ve Thierry’nin çok iyi bir ekip oluşturduklarını Almanya Rallisi’nde gördüklerini ve bunun sonucunu da aldıklarını söyledi. Önümüzdeki sezonda bu tip güzel sonuçlar elde etmeyi ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

GÖKHAN SARAÇOĞLU

Top