You are here
Home > WORLD > WRC > Skoda’dan Yeni Rallisi Silahı; “Fabia R5”

Skoda’dan Yeni Rallisi Silahı; “Fabia R5”

2015-skoda-fabia-r5-01Skoda yeni ve etkileyici tasarımlarla fark yaratırken motorsporlarında gösterdiği başarıyla da büyük dikkat çekiyor. Hem Avrupa Ralli Şampiyonası’nda (ERC) hem Asya-Pasifik Ralli Şampiyonası’nda (APRC) şampiyonluklar elde eden Skoda, şimdi de 2015 yılında yarışacak ralli otomobilinin ilk ipuçlarını gösterdi.

Birçok zorlu arenada istikrarlı biçimde yarışları kazanan Skoda Fabia Super 2000, gelecek yıldan itibaren yerini Skoda Fabia R5’e bırakacak. Yeni ralli otomobilinin konsept versiyonu ilk kez Essen Motor Show ’da gösteriliyor. Önemli ipuçları taşıyan Fabia R5 Concept, markanın duygusal tasarımlarını ve motorsporlarına olan tutkusunu ifade ediyor.

2015’in ortalarına doğru homologe olacak Yeni Fabia R5, birçok yüksek teknolojiyi içerisinde barındırıyor. Bunun yanında FIA yönetmeliklerine uygun şekilde yeni otomobilde 1.6 litre turbo motor ve sıralı 5 ileri vites kutusu yer alıyor. Ayrıca otomobilin ağırlığı kuralların izin verdiği şekilde 1230 kg olacak.

2015-skoda-fabia-r5-02Yeni Fabia R5’in yapımında birçok üst düzey Skoda pilotu yer aldı ve otomobilde büyük bir gelişim ortaya koydular. Avrupa Ralli Şampiyonası ve Asya -Pasifik Ralli Şampiyonası’nda gelen şampiyonlukların yanı sıra Skoda, beş ulusal ralli şampiyonluğu da kazanarak 2014’te büyük başarı ortaya koydu. 2009’da çıkan ve Skoda motorsporları tarihinin en başarılı projesi olan Skoda Fabia Super 2000, gelecek yıl yerini etkileyici görünümüyle Fabia R5’e bırakacak.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=stdmjjymahY[/youtube]

Top