You are here
Home > WORLD > WRC > Monte-Carlo’da Michelin Volkswagen’i Zirveye Taşıdı

Monte-Carlo’da Michelin Volkswagen’i Zirveye Taşıdı

Sebastien OgierFIA Dünya Ralli Şampiyonası’nın 2015 yılındaki ilk yarışı Monte-Carlo’da gerçekleşti. Yılın ilk yarışındaki kıran kırana mücadelede zafer, Sébastien Ogier pilotluğundaki Volkswagen ekibinin oldu.

2015 Dünya Ralli Şampiyonası’nın (WRC) ilk yarışı Monte Carlo’da 22-25 Ocak’ta gerçekleştirildi. 5 gün süren yarışlardan rekabet Citroën DS3 WRC ile Sébastien Loeb ve geçen yılın WRC şampiyonu Volkswagen Polo R WRC ile Sébastien Ogier arasında yaşandı.

Yarışta oldukça heyecanı anlar yaşandı. MICHELIN Pilot Alpin PA4 CLs ile donatılan Volkswagen takımının pilotu Ogier, Michelin lastikleri sayesinde buzlu zeminde oldukça başarılı bir performans sergiledi. Çivisiz lastikle yarışan Citroën DS3 WRC pilotu Sébastien Loeb ise aynı zeminde geçirdiği kaza ile rekabetten çekildi. Loeb’nün yarıştan çekilmesiyle Volkswagen ile yarışan Ogier pilotluğundaki Volkswagen Polo R WRC takımı birinci olurken; gene Volskwagen takımında yarışan Jari-Matti Latvala ve Andreas Mikkelsen de ikincilik ve üçünlük kürsüsünde kendilerine yer buldu.

Sebastien Ogier (3)FIA WRC’de takımlara sundukları lastiklerle çok değişken yol ve hava koşullarında sergilenen zorlu performanslara destek sunduklarını belirten Michelin Ralli Programları Yöneticisi Jaques Morelli, “Monte Carlo ile birlikte FIA WRC’deki 277. Zaferimizi kazandık. WRC2 yarışlarında da Michelin lastiği kullanan partnerlerimiz birincilik ve ikincilik kürsüsünde yer aldılar. Partnerlerimizin elde ettiği bu başarılar, Michelin olarak bize büyük bir mutluluk yaşatıyor.” dedi.

Top