You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > 2015 Yarışma Takvimi Açıklandı

2015 Yarışma Takvimi Açıklandı

TOSFED 2015 yarışma takvimi açıklandı… Avrupa Ralli Kupası’na dahil Boğaziçi Rallisi ve Dünya Rallikros Şampiyonası İstanbul ayağı olmak üzere 2  uluslararası organizasyon ile 7 ayrı Türkiye Şampiyonası ve 5 ayrı TOSFED Kupası’ndan oluşan takvimde, mahalli ve özel organizasyonlar hariç toplamda 57 organizasyon gerçekleştirilecek.

Murat Gunarslan (2)Türkiye Ralli Şampiyonası’nda gelenek bozulmuyor ve sezon Nisan ayının ikinci haftasonu Ege Rallisi ile açılıyor. Toplam 7 yarıştan oluşan ve 31 Ekim-01 Kasım tarihlerindeki İstanbul Rallisi ile sona eriyor. Ralli Şampiyonasındaki en büyük değişiklik ise Hitit Rallisi’nin yerini KKTC Rallisi’nin almış olması.

Türkiye Pist Şampiyonası Nisan’ın ilk haftasonu izmir Ülkü Yarış Pisti’nde yapılacak ilk ayak yarışları ile start alırken, İzmir, Kocaeli ve Istanbul ayaklarından oluşan şampiyona 28-29 Kasım tarihlerindeki Intercity Istanbul Park 6.ayak yarışı ile son bulacak.

Kartingde sezonun ilk randevusu 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak, ancak 6 yarışlık şampiyonanın organizatörleri ve hangi pistlerde koşulacağı henüz netlik kazanmadı.

21-22 Mart tarihlerinde Bursa’da düzenlenecek ilk ayakla başlayacak olan Türkiye Tırmanma Şampiyonası ise İstanbul, İzmir, Kocaeli, Ankara ve Eskişehir ardından Antalya’da final yapacak.

Sezonun ilk organizasyonu ise her zaman olduğu gibi offroadda… Andoff organizasyonu ile Ankara’dan start alacak şampiyonada geçen yıldan farklı olarak Veziroff (Samsun), İSOFF (İstanbul) ve BASK (Bursa) yeni organizatörler olarak dikkat çekiyor. Offroad sezon finali 07-08 Kasım’da İstanbul’da olacak…

Geride bıraktığımız sezon TOSFED Kupası olarak düzenlenen ve gördüğü ilgi sonucu bu sezon Türkiye Şampiyonası kimliğine yükselen Trial branşında sezon açılışını İstanbul’da İSOFF yaparken, Bolu, Bursa, Düzce, İstanbul yarışları ardından sezon 14-15 Kasım’da Karabük’te sona erecek.

Klasik Otomobil Şampiyonası ise, geçtiğimiz yıl olduğu gibi Bahar Rallisi, Anadolu Rallisi ve Cumhuriyet Rallisi olmak üzere 3 ayaktan oluşuyor.

TOSFED Kupaları ralli, pist, drag branşlarında devam ederken; bu sezon başlayacak olan TOSFED Raid Kupası ile otokros yerine çoklu çıkışlı rallikrosa dönüştürülen TOSFED Rallikros Kupası yenilikler olarak dikkat çekiyor.

TOSFED Ralli Kupası’nda İstanbul’da Ralli34, İzmir’de BMS Rallisi ve ANkara’da ANOK Rallisi bağımsız yarışlar olarak düzenlenirken, Eskişehir Kocaeli Bursa ve Boğaziçi Rallileri’nde TOSFED Ralli Kupası klasmanları açılacak ve böylelikle sporcular 7 yarıştan puan alabilecek.

TOSFED Pist Kupası geçen yıl olduğu gibi bu sezon da Körfez ve İzmir Ülkü pistlerinde düzenlenecek 5 yarıştan oluşacak ve bunlardan 1.İzmir yarışı ile Körfez yarışı Türkiye Şampiyonası’nın olduğu haftasonlarında, diğer 3 İzmir yarışı ise ayrı olarak düzenlenecek.

3 yarıştan oluşacak olan TOSFED Raid Kupası ise, 2 günden oluşan uzun mesafeli maraton formatında mukavemet yarışları şeklinde 3 yarış olacak gerçekleştirilecek.

Uzun süredir tekli çıkış olarak düzenlenen otokros yarışları, 2015 sezonundan itibaren yeniden çoklu çıkışa ve rallikros formatına dönüyor. 5 haftasonu olarak planlanan TOSFED Rallikros Kupası’nın final ayağı Intercity İstanbul Park pistinde Dünya Rallikros Şampiyonası ile birlikte koşulurken, diğer ayakların organizatörleri ve pistleri daha sonra açıklanacak.

TOSFED Drag Kupası’nda da organizatörler ve takvim önümüzdeki günlerde ilan edilecek…

TOSFED 2015 Yarışma Takvimi (PDF)

 

Top