You are here
Home > MOTORSPORT > V2’nin Son Şampiyonu Ayhancan Güven

V2’nin Son Şampiyonu Ayhancan Güven

Ayhancan (2)V2 Challenge İstanbul Kupası 2015, yapılan üçüncü ve son yarış ile sona erdi. Körfez Pisti’nde gerçekleştirilen yarışlar sonunda 16 yaşındaki Ayhancan birinciliği ve 6.000 TL para ödülünü kazanarak İstanbul’un son efendisi oldu.

VOLKICAR SPORA YENİ YILDIZLAR KAZANDIRMAYA DEVAM EDİYOR

2015 V2 İstanbul Kupası’na 20 pilot kayıt yaptırmıştı. Podyumu Volkan Işık Akademi’de VOLKICAR eğitimi alan 18 yaş altı pilotlar domine ederken, yeni isimler de motorsporlarına VOLKICAR ile adım attı. Başarılı karting kariyerine V2 İstanbul Kupası ile devam eden Ayhancan Güven kupayı birinci tamamladı. İkinci sırada körfez pistinde VOLKICAR rekorunu 50.400 ile geliştiren Ali Türkkan yer aldı ve 3.000 TL kazandı. Yarışçı aileden gelen Emre Hasbay üçüncü olarak 1.000 TL para ödülünü kazandı.

EN EKONOMİK YARIŞ FORMATI V2

Volkan Işık yarış sonrası şunları söyledi: “Ayda 500 TL ayırabilen herkesin otomobil sporları ile tanışmasına fırsat vermek istedik. Bu seneki katılıma bakınca bunu başardığımızı söyleyebiliriz. Hazırladığımız ekonomik yarış formatı büyük ilgi gördü. Özellikle genç ve başarılı bu pilotları V1 Challenge’da görmek istiyoruz. Otomobil sporu kariyerlerinin devamı da bizim için önemli. Spora katkı sağlayan organizasyonlarımız devam edecek. “

AyhancanVolkan Işık Akademi ve Kulüp 34 tarafından organize edilen V2 İstanbul Kupası’nın diğer şehirlerde yapılması ile ilgili çalışmalar devam ederken gözler 2015 Lassa V1 Challenge’a çevrildi.

Daha fazla fotoğraf ve bilgi için: www.v2challenge.com

Top