You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yenilikle Dolu 2015 Sezonu İzmir’de Açılıyor

Yenilikle Dolu 2015 Sezonu İzmir’de Açılıyor

powercars_avciMilli sporcular Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, yeni takım ve yeni otomobilleri ile Ege Rallisi ile 2015 sezonuna başlamaya hazırlanıyor. Peugeot 207 S2000 ile Neo Motorspor adına yarışacak olan Red Bull sporcuları, sezon galasında podyumda olmayı hedefliyor…

2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk yarışı olan Ege Rallisi, 11-12 Nisan tarihlerinde İzmir’de gerçekleştirilecek. 11 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Forum Bornova’dan başlayacak olan yarışın ilk günü, 4 özel etabın ardından saat 19:30’da İzmir Park Ülkü Yarış Pisti’ndeki seyirci özel etabı ile son bulacak. Pazar günü geçilecek 6 özel etabın ardından, toplam 545 km.likmücadele saat 16:45’ten itibaren Ramada Encore Hotel önünde son bulacak.

Kariyerinde 4 Türkiye Ralli Şampiyonluğu bulunan Red Bull sporcusu Yağız Avcı da, bu yarışla birlikte Bahadır Gücenmez’in co-pilotluğunda 2015 sezonuna start vermiş olacak. Yeni sezonda Neo Motorspor adına İtalyan Power Car Team tarafından hazırlanan Peugeot 207 S2000 direksiyonunda mücadele edecek olan ekip, Michelin lastikleri ile yarışacakları sezon galasında podyumda yer almayı hedefliyor.

yagiz_avci_2Avcı, yeni sezon öncesi düşüncelerini “2015 sezonuna yine birçok yenilikle başlıyoruz. Bu sezon için oldukça tecrübeli ve faal bir ekip olan İtalyan Power Car Team ile anlaştık. Sezona Peugeot 207 S2000 ile başlıyoruz, teknik ekip ve otomobilimiz yurtdışından geliyor olacak. İlk 3 yarış sonrasında, sponsorluklar ve bütçemizin duruma göre bir yol çizebileceğiz.  2015 sezonundaki bir diğer bir yenilik ise bu sezon Neo Motorspor takımı adına yarışacak olmamız. Oldukça genç bir ekibe sahip yeni takımımızın, yönetim anlamında da sporumuzda gençlerin yavaş yavaş ön plana çıkmaya başlaması açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Sezonun ilk yarışı olan Ege Rallisi’nde hedefimiz öncelikle otomobili tam anlamıyla tanımak ve mutlaka yarışı bitirmek. Tabi sezona kazanarak başlamak da çok iyi olur. Bu çok da kolay değil ancak takım olarak elimizden geleni yapacağız. Bu yarışın önemli bir noktası ise, omurilik felcine destek sağlamak için tüm dünyada 3 Mayıs’ta ikincisi düzenlenecek olan ‘Wings for Life World Run’ organizasyonuna destek vermesi. Biz de geçen yıl olduğu gibi yine bu organizasyonda tekrar yer almaktan mutluluk duyacağız. 3 Mayıs’ta herkesi Alanya’ya bekliyor, ralli sezonu için de şimdiden herkese başarılar diliyorum.” şeklinde açıkladı.

Top