You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ege’de Zafer Bostancı’nın

Ege’de Zafer Bostancı’nın

Castrol Ford Team Türkiye Sezona İzmir’de Birincilikle Başladı

Murat Bostanci Onur VatanseverTürkiye’de 19 yıldan bu yana aralıksız olarak ralli parkurlarında sayısız zafer ve şampiyonluklara imza atan Castrol Ford Team Türkiye, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’nde kazandığı zaferle sezona iyi bir başlangıç yaptı. 11-12 Nisan 2015 tarihinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) organizasyonuyla gerçekleştirilen Ege Rallisi’nde alınan sonuçlarla, geçtiğimiz sezonun şampiyon takımı Castrol Ford Team Türkiye, yine zirvenin en iddialı takımı olduğunu gösterdi. Castrol Ford Team Türkiye takımında Ford Fiesta S2000 yarışan geçtiğimiz yılın şampiyon pilotları Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi, iki günlük çekişmeli etaplar sonucunda en yakın rakibine 3.1 saniye fark atarak podyumun ilk basamağına bir kez daha ambargo koydu. Geçtiğimiz yıl Ege Rallisi’ni kazanarak sezona uğurlu bir başlangıç yaptıklarını ifade eden Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi bu yıl da İzmir’de kazandıkları için çok mutlu olduklarını vurguladılar.

Orhan Avcioglu Burcin KorkmazCastrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, “Geçtiğimiz yıl sezonun ilk startının verildiği güzel İzmir’den güzel sonuçlar alarak dönmüş ve sezon sonunda 4 koldan şampiyonluklara ve birinciliklere imza atmıştık. Yine İzmir’de kazanarak start aldığımız 2015 yılında da her yarışta üstüne daha fazla koyarak bir maraton olarak gördüğümüz sezonu yine şampiyonluklarla tamamlamak istiyoruz” dedi.

2014 yılında hem Pilotlar Şampiyonluğu’nu hem de Takımlar Şampiyonluğunu kazanarak başarılarına yenilerini ekleyen Castrol Ford Team Türkiye, 2015 sezonun ilk yarışı için geldiği İzmir’den yine zaferle döndü. Castrol Ford Team Türkiye, genç pilot Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisiyle genel klasmanda birinci olmayı başardı.

CFTT - Ege Rallisi11 – 12 Nisan tarihlerinde İzmir’de düzenlenen Ege Rallisi büyük mücadeleye sahne oldu. Yarışların ilk gününde spin atan Murat Bostancı 15 saniye zaman kaybetmesine rağmen günü lider bitirdi. Yarışların ikinci gününde de istikrarlı performansını sürdüren Murat Bostancı, 2015 Ralli Şampiyonası’nın ilk ayağı olan Ege Rallisi’ni kazanan pilot oldu. Castrol Ford Team Türkiye’nin bir diğer pilotu Orhan Avcıoğlu ise yarışın ilk gününde yoldan çıkması nedeniyle kaybettiği zamanı, hızlı pilotajıyla büyük ölçüde telafi ederek beşinci sırada yarışı tamamlamayı başardı. Buğra Banaz – Burak Erdener ikilisi ise 2 çeker birincisi olurken, aynı zamanda Buğra Banaz, gençlerde birinci olmayı başararak yine yükselen bir değer olduğunu ispat etti. Ayrıca ilk 10’da yer alan yarış otomobilleri içinde 6 adetinin Ford Fiesta olması, bir diğer önemli Ege Rallisi sonucu olarak dikkatleri çekiyor.

Castrol Ford Team Türkiye Direktörü Serdar Bostancı, “Geçtiğimiz yıl sezonun ilk startının verildiği güzel İzmir’den güzel sonuçlar alarak dönmüş ve 4 koldan şampiyonluklara imza atmıştık. 2015 sezonunda da takım olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağımızı gösterdik ve her zaman bilinmezlerle dolu ilk yarıştan birincilik çıkardık.” dedi.

 

Top