You are here
Home > MOTORSPORT > İzmir Park’ta Çekişme Tavan Yaptı

İzmir Park’ta Çekişme Tavan Yaptı

K1_UygarBirgili2015 TOSFED Pist Kupası’nın ilk ayağı 2 yarış üzerinden, Ülkü Motorsporları Kulübü organizasyonu ile İzmir Park’ta koşuldu. 3 ayrı kategoride 14 sporcunun katıldığı yarışlarda, yakın güçteki otomobillerin liderlik mücadelesi büyük çekişmeye sahne oldu.

TOSFED Pist Kupası’nda sezonun ilk yarışı 18 Nisan Cumartesi günü İzmir Park pistindeydi. 14 sporcunun 3 ayrı kategoride mücadele ettiği organizasyonda İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü adrenalin dolu bir hafta sonuna ev sahipliği yaptı.

Antrenman ve sıralama turları ile başlayan organizasyonda her kategori sporcuları 2 ayrı yarış sonunda dereceye girebilmek için mücadele etti. Birbirine yakın güçteki otomobillerin liderlik mücadelesi büyük çekişmeye sahne olurken, 12 turluk 2 yarış sonunda Kategori 1’de Peugeot 106 GTI ile yarışan iki pilottan Uygar Birgili birinciliği, Mehmet Yeğen ise ikinciliği kazandı.

K2_EnginBilgicKategori 2’de VW Polo TDi ile Muhammed Ali Ülkü birinciliğe uzanırken, benzer bir otomobille Engin Bilgiç ikinciliği ve Galip Atar da üçüncülüğü elde etti.

Baştan sona büyük çekişmeye sahne olan Kategori 3’de ise Ahmet Mutlubaş Honda Civic Type-R ile birincilik kürsüsüne çıkan isim olurken, Renault Clio Sport ile Tamer Dağlı ikinciliğin Honda Civic Type-R ile İsmet Toktaş da üçüncülüğün sahibi oldu.

Yarışların sona ermesinin ardından düzenlenen ödül töreninde kupalarını TOSFED Başkanı Metin Çeker ve İzmir Ülkü Motorsporları Kulübü Başkanı Ümit Ülkü’den alan sporcular, ayrıca Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından verilen birincilere 1.000 TL, ikincilere 750 TL ve üçüncülere 500 TL teşvik ödüllerini de kazandılar.

TOSFED_Pist_Kupasi_OdulToreniTÜRKİYE PİST ŞAMPİYONASI’NDA İLK YARIŞ HEYECANI

Türkiye Pist Şampiyonası da 19 Nisan Pazar günü Süper ve Maxi Grupların ikişer yarışı ile sezona başlıyor. Sezonun ilk rekabeti olma özelliğini taşıyan yarışta, takımlar ve pilotlar sezonun ilk puanlarını hanesine yazdırmak için kıyasıya mücadele edecekler.

Top