You are here
Home > MOTORSPORT > Denizli Offroad’la Tanıştı

Denizli Offroad’la Tanıştı

1_TexoffDenizli’nin Bozkurt ilçesinde belediye sponsorluğunda yapılan 2015 ANDOFF Ankara Kupası 2. Yarışı “Birsen Çelik” etabı başarılı bir organizasyon ile geride kaldı.

Denizli Bozkurt Belediyesi’nin katkıları, Denizli Doğa sporları ve Offroad Kulubü-DENDOFF organizasyonu ve Ankara Offroad Kulübü-ANDOFF katkıları ile düzenlenen yarış, Bozkurt’un Poligon mevkiinde bulunan doğal parkurda yapıldı. Yarışa Türkiye’nin çeşitli kentlerinden 25 araç ve 50 sporcu katıldı.

Tüm yarışmacıların katıldığı kent içi seremoni ile başlayan yarışın startını Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik tarafından verildi. Halkın alkışlarla katıldığı seremoniden sonra kente yaklaşık 2 km uzaklıktaki doğal yarış parkuruna yönelen yarışmacılar 20 kapılı, 6.5 km uzunluğundaki parkurda yarışçılar 3 tur attılar, 4 kez start alarak yarışı tamamladılar.

2_TraybackTeamBozkurt Belediyesi’nin sıcak konukseverliğinde yapılan yarış çok çekişmeli geçti. Yarışın sonuna kadar rekabeti bırakmayan pilotlar tozlu ve bol engelli parkurda durdurak bilmeden mücadelelerini sürdürürken, yarışa yoğun ilgi gösteren Bozkurtlular piknik havasında bir yarış izlemenin keyfini yaşadılar.

Adının verildiği “Birsen Çelik Etabı” ile ilgili Belediye Başkanı Birsen Çelik, Bozkurt’un tanıtımı konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaklarını kaydederek, konuşmasını heyecanla şöyle sürdürdü: “Çok güzel bir organizasyona tanık olduk, Bozkurtumuzu tanıtmak için her şeye hazırız. Kentimizi Türkiye’de tanıtmak için her türlü desteğe vereceğiz. Türkiye’nin her bölgesinden gelerek yarışımıza katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum, geldikleri şehirlere selamlar yolluyorum. Yılların deneyimini Bozkurt’taki yarışa aktararak mükemmel bir yarışa daha imza atan ANDOFF ve yöneticileri ile Denizlimizin güzide kulübü DENDOFF’un katkılarını unutmayacağım”

3_TeamMobil1Ülkemizin en deneyimli kulüplerinden biri olan ANDOFF’un Başkanı Muharrem Çelik’te yarışla ilgili olarak şunları açıkladı: “Kulüp olarak Türkiye’nin her yerinde yarış yapmaya hazırız, yılların deneyimini Türkiye’deki tüm off-road kulüplerine aktarmak çabasındayız. Geçtiğimiz yıl Alanya’da Türkiye Offroad Şampiyonası’nın bir yarışını kusursuz gerçekleştirdik, şimdi de bu yarışımızı Bozkurt Belediye Başkanımız Birsen Çelik’in titiz çabalıyla tamamladık. Offroad sporunun ülkemizin her yanına yayılması için her türlü işbirliğine hazırız.”

Yarışın ev sahibi olan DENDOFF Başkanı Hüseyin Uyar, “ANDOFF’un yılların verdiği deneyimi, Bozkurt Belediye Başkanımız Birsen Çelik’in unutulmayacak desteği ile Denizli’de ve Türkiye’de çok konuşulacak bir yarış yaptık. Hemşerilerimiz güzel bir Pazar günü ile birlikte Bozkurt’ta ilk kez yapılan bir organizasyonu izleme imkanı buldular. Bu yarıştan çok şey öğrendik, bu tü organizasyonları devam ettirmek istiyoruz” dedi.

3_YehaYarış sonunda açıklanan sonuçlara göre, İsmail Ayhan-Cemal Akagündüz ekibi birincilik kupasını kaldırken, ikinciliği Mustafa Özgiray- İhsan Güneş, üçüncü ise geçen yılın Ankara Kupası galibi Yunus Ayhan- Bilal Karamemiş podyumu paylaştılar.

Top