You are here
Home > WORLD > WRC > Kris Meeke’ten Bir İlk

Kris Meeke’ten Bir İlk

Kris Meeke Arjantin 2015-01Geçtiğimiz haftasonu Arjantin’nin Cordoba bölgesinde koşulan Dünya Ralli Şampiyonası’nın dördüncü ayağı olan Xion Arjantin Rallisi’ni üç yıl aradan sonra bir ve ikinci sırada tamamlayan Citroen Takımı kazandı. Citroen bu galibiyetle özlediği galibiyet günlerine geri dönmeyi umuyor.

Podyum’un ilk sırasını alan Kuzey İrlandalı pilot Kris Meeke kariyerinin ilk galibiyetini aldı. Bu zaferle 2002 yılından bu yana bir Dünya Ralli Şampiyonası Rallisi kazanan ilk Birleşik Krallık vatandaşı oldu. Podyumun üçüncü basamağı ise bir başka İngiliz Elfyn Evans’ın oldu. 2002 yılında Safari Rallisi’ni kazanan Birleşik Krallık mensubu son pilot Kris Meeke’in hocası efsane pilot Colin McRae’di. Konuyla ilgili duygularını sorduğumuz Meeke, çok duygulu olduğunu bu zaferi en çok görmesini istediği kişi olan McRae’nin şuan hayatta olmadığı için çok üzgün olduğunu efsane pilotun kendisini kariyerinin başlarında her yönden desteklediğini belirtti.

Kris Meeke Arjantin 2015-02Zorlu parkurda yapılan üç günlük mücadeleyi VW pilotu Sebastien Ogier’in ikinci etapta motor arızası sebebiyle kalmasıyla devralan Meeke Citroen’e Loeb’den sonra ilk galibiyetini kazandırdı. Takım arkadaşı Norveçli pilot Mads Ostberg’in ikinci sırayı alması ise Citroen için bir başka sevinç oldu. Aldığı bu puanla Ostberg pilotlar şampiyonasında ikinci sıraya yükseldi. Podyumun üçüncü sırasını elde etmeyi başaran genç İngiliz Elfyn Evans son etapta yaşadığı süspansiyon arızasına rağmen finişe gelmeyi başardı.

Geçtiğimiz yılın şampiyonu ve ilk üç yarışın galibi Sebastien Ogier ilk gün yaşadığı motora arızası ve son gün yaşadığı enjeksiyon arızası ile gerilere düştü ve yarışı 17. sırada tamamladı. Takım arkadaşları Fin pilot Jari-Matti Latvala’nın yakıt pompası problemi Mikkelsen’nin ise kaza ile yarış dışı kalması VW Motorsport’un galibiyetler serisini sona erdirdi. İlk üçü sırasıyla Prokop , Sordo, Al-Quassimi, Al-Kuwari, Dominguez, Saba, Villagra takip ederek ilk onu tamamlayan isimler oldular.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=41gDftjayXI[/youtube]

Top