You are here
Home > MOTORSPORT > Nissan Yarış Pilotunu Arıyor

Nissan Yarış Pilotunu Arıyor

Nissan ve PlayStation,  Gran Turismo 6’nın sanal dünyasından yeni bir profesyonel yarış pilotu keşfedecek. Bir devrime imza atan GT Academy, PlayStation oyuncularına, Nismo Sporcusu olma hayalini gerçeğe dönüştürmeleri için bir fırsat vermek üzere büyük organizasyona bir kez daha hazırlanıyor. 2015 yılında Türkiye de başlatılan program ile yeni yarışçıların katılım sağlaması arzulanıyor. 

GT Academy yarışmasının ilkinin yapıldığı 2008’den bu yana milyonlarca oyuncu, büyük ödülü kazanmak, profesyonel bir yarış pilotu olmak için mücadele etti. GT Academy’nin daha önceki şampiyonları Lucas Ordoñez ve Jann Mardenborough profesyonel birer yarış pilotu olmanın keyfiyle bu yıl Haziran ayında gerçekleşecek olan motor sporlarının zirve noktalarından Le Mans 24 Saat yarışında, LM P1 sınıfında Nissan’ı temsil edecek. Böylesine büyük bir başarı, GT Academy’nin gerçek bir yarış pilotu yetiştirme konusunda önemli bir fırsat olduğunu gösteriyor. 

GT_Academy_1GT Academy elemeleri, Sony PlayStation 3 üzerinde Gran Turismo 6 oyunuyla online olarak 21 Nisan’da başlayıp 16 Haziran’da son bulacak. Profesyonel bir yarışçı olma hayali taşıyan oyuncular Sony PlayStation 3 üzerinden Gran Turismo 6 oyunu ile en hızlı tur zamanını gerçekleştirmek için mücadele edecekler. 20 yarışçının ulusal seçmelere katılacağı yarışmalar online ve saha etkinliği olarak ayrışacak. Saha organizasyonların en iyi tur zamanını gerçekleştiren 10 ismiyle online yarışların en iyi tur zamanını gerçekleştiren 10 ismi Haziran ayında gerçekleşecek Türkiye finalinde karşı karşıya gelecek. Finallerde en iyi dereceyi alan 6 yarışmacı ise ünlü Silverstone Yarış Kampı’na katılma şansı yakalayacak. Silverstone yarış kampına katılan yarışmacılar hayatlarını değiştirecek bir kariyer elde edebilecek. Burada dünyanın çeşitli yerlerinden gelen finalistler ile Dubai 24 Saat’lerinde yarışabilmek için kıyasıya mücadele edecek. 

GT_Academy_3İstanbul’da gerçekleştirilen GT Academy Türkiye Tanıtım Toplantısı’na katılan GT Academy eski şampiyonları Wolfgang Reip ve Ahmed Khalid basın mensuplarıyla deneyimlerini paylaştı.

Top