You are here
Home > MOTORSPORT > Kunduz Ormanlarında Büyük Mücadele

Kunduz Ormanlarında Büyük Mücadele

GK3-Irfan_Ozdemir2015 Türkiye Offroad Şampiyonası’nın ikinci yarışı, Vezirköprü Offroad Kulübü (VEZİROFF) tarafından 20 araç ve 40 sporcunun katılımı ile 02-03 Mayıs tarihlerinde Samsun’da gerçekleştirildi…

2015 Türkiye Offroad Şampiyonası’nda sezonun ikinci yarışı Jeep Wrangler ile yarışan Denizli’den Kenan Özsoy-Ozan Yağcı ekibinin zaferi ile sona erdi. Aygaz OtoGaz ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkıları ile Vezirköprü Offroad Kulübü tarafından 02-03 Mayıs tarihlerinde Samsun Vezirköprü Kunduz ormanlarında düzenlenen yarış, seyircilerden de büyük ilgi gördü. 2 gün boyunca 7 etapta 20 araç ve 40 sporcunun mücadele ettiği yarışta, ilk gün 3 kez 8.3 kilometre uzunluğundaki orman etabı, ikinci gün ise 4 kez 8.4 kilometre uzunluğundaki engel etabı geçildi.

GK2-Ahmet_UnluZorlu mücadele sonunda genel klasmanda ikinci sırayı Nissan Terrano Ahmet Ünlü-Ayhan Yıldırım elde ederken, üçüncülüğü kazanan ekip de Suzuki Vitara ile İrfan Özdemir-Yusuf Öztürk oldular. Sınıf 1’de Trakya Offroad Kulübü’nden Edip Yaşar Kurtoğlu- Murat Timuçin Doğan, Sınıf 2’de Zonguldak’tan İrfan Özdemir-Yusuf Öztürk, Sınıf 3’te 54 Otomobil Sporları Kulübü’nden Ahmet Ünlü-Ayhan Yıldırım ve Sınıf 4’te de Kenan Özsoy-Ozan Yağcı birincilikleri paylaşan ekipler oldular. Yarışın tek kadın sporcusu 19 yaşındaki İlayda Hancı da babası Mehmet Hancı’nın co-pilotluğunda performansı ile dikkat çekti ve iki günlük zor sınavı başarı ile tamamladı.

Türkiye Offroad Şampiyonası’nda 3.ayak yarışları, Sinop Offroad Kulübü (SİNOFF) tarafından 30-31 Mayıs tarihlerinde Sinop’ta gerçekleştirilecek.

 

Top