You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Simin Çanakkale’ye Hazır

Simin Çanakkale’ye Hazır

simin32015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda kadın pilotlar birinciliğine oynayan Simin Bıçakcıoğlu, 100. Yıl Rallisi’nde de iddiasını koruyor.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın ikinci ayağı olan 100. Yıl Rallisi’nde son üç yılın Kadın Pilotlar Birincisi Simin Bıçakcıoğlu, birinciliğe oynuyor. Ege Rallisi’nden sonra şampiyonaya zaferle devam etmek isteyen usta rallici; Çanakkale 100. Yıl Rallisi’nde 16 Mayıs Cumartesi günü saat 16:30’da Özgürlük Parkı’ndan start alıyor.

Bugüne kadar her yıl Eskişehir’de yapılan ancak “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı” dolayısıyla bu yıl Çanakkale’de düzenlenecek olan şampiyonanın ikinci ayağı, Çanakkale’de organize edilen ilk otomobil sporları etkinliği olması sebebiyle de dikkat çekiyor.

simin_bicakciogluŞampiyonada Neo Motorspor adına yarışan Simin Bıçakcıoğlu, Mitsubishi EVO IX ve Gürkal Menderes co-pilotluğunda Klass Magazin ve A&S Transport’unkatkılarıyla geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da kadın pilotlar klasmanında zirveyi hedefliyor.2015 Ralli Şampiyonası’na iddialı bir başlangıç yapan usta rallici: “Ege Rallisi’nden sonra hiç vakit kaybetmeden Çanakkale 100. Yıl Rallisi’ne hazırlanmaya başladım. Sezonun ikinci ayağı olan bu yarışın benim için ayrı bir önemi var. Tarih kokan bu topraklarda yarışacak olmak benim için gurur, kadın bir pilot olarak yarışmamsa ayrı bir mutluluk. Nasıl ki Çanakkale Zaferi’nde ulus olarak kadın erkek hep biraradaydık, Çanakkale 100. Yıl Rallisi’nde kadın erkek birlikte yarışacağız. Her bir yarış bizler için ayrı bir motivasyondur, benim bu yarış için motivasyonumsa; Tarihimiz ve Çanakkale Zaferimiz…Çanakkaleli ralli severlerden de;16-17 Mayıs tarihlerinde bizleri desteklemelerini ve bu güzel organizasyondan keyif almalarını bekliyorum.”

SiminÇanakkale Madenciler Derneği (ÇAMAD) sponsorluğunda yapılacak olan şampiyonanın ikinci ayağı; Türkiye Ralli Şampiyonası haricinde, Türkiye Historic Ralli Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na da puan verecek.

“Çanakkale 100.Yıl Rallisi” 16 Mayıs Cumartesi günü saat 16:30’da Özgürlük Parkı’ndan başlayacak. Asfalt zeminli rallinin ilk gününde ekipler, 8.70 km’lik “Yahya Çavuş”, 14.75 km’lik “57.Alay” ve 16.20 km’lik “Nezahat Onbaşı” etaplarını geçerek saat 20:45’ten itibaren, eski Kredi Yurtlar Kurumu binası önündeki servis alanında yer alan kapalı parkta günü sonlandıracaklar. 17 Mayıs Pazar sabahı 09.00’dan itibaren mücadeleye devam edecek olan ekipler, ikinci gün aynı özel etapları ikişer kez geçerek saat 16:15’ten itibaren Özgürlük Parkı’ndaki finiş podyumuna ulaşabilmek için ter dökecekler.

Top