You are here
Home > MOTORSPORT > Prokart İlk Ayak Team 46’nın

Prokart İlk Ayak Team 46’nın

recep-ilker-yigitİstanbul Karting ve Otomobil Kulübü tarafından bu yıl 11. sezonu düzenlenen İstanbul Karting Dayanıklılık Birinciliği 1. Ayak yarışı Akyazı Kenan Sofuoğlu Pisti’nde 24 Mayıs Pazar günü yapıldı. 13 takımın mücadele ettiği toplam 6 saatlik yarış sonunda Team46 günün birinciliğini kazanırken, RSM Racing ikinciliği, Deniz Yıldızı üçüncülüğü aldı. Teşvik kategorisinde ise Deniz Yıldızı günün galibi oldu.

2’şer saatlik 3 etaptan oluşan yarışın ilk etabını Deniz Yıldızı birinci, Çoban Yıldızı ikinci ve Alfa EEKT üçüncü sırada tamamladı. 2.etapta birincilik Team46’nın oldu. İkinciliği RSM Racing, üçüncülüğü yine Alfa EEKT aldı. Günün son etabında Team46 yeniden birinciliğe ulaşarak günü da birincilikle tamamlamış oldu. 3. etapta RSM Racing ikinciliği alırken, Kuzey Yıldızı üçüncü oldu. 3 etapta da en iyi tur zamanlarını Kuzey Yıldızı’ndan Orçun Aydemir yaptı ve takımına ekstra 3 puan kazandırdı.

Son 2 yıldır karting yapanlardan oluşan Teşvik kategorisinde ise gün sonunda Deniz Yıldızı birinci, Silver Line Game Over ikinci, Gama EEKT üçüncülüğü aldılar.

Her etabın tam puan olarak işlendiği Genel Klasman’da Team46 ilk ayak sonunda 82 puanla lider oldu. RSM Racing 77 puanla ikinci, Deniz Yıldızı 75 puanla üçüncü sırada bulunuyor. 

Sezonun 2. Ayağı Temmuz ayında yapılacak. 

Top