You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Boğaziçi’nde Bostancı Rüzgarı

Boğaziçi’nde Bostancı Rüzgarı

Murat Bostanci 2015 BosphorusAvrupa Ralli Kupası, Türkiye Ralli Şampiyonası, Türkiye Historic Rally Şampiyonası ve TOSFED Ralli Kupası’na puan veren 44. Uluslararası Boğaziçi Rallisi, 24-26 Temmuz tarihlerinde bu yıl 44. kez İstanbul’da gerçekleştirildi.

Bu 4 ayrı kategoride toplam 57 otomobil ve Türkiye haricinde Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Almanya, İrlanda, Macaristan, Finlandiya, Bulgaristan’dan 114 sporcunun katıldığı ralli, 24 Temmuz Cuma akşamı saat 20:30’da Pendik Atatürk Meydanı’ndan verilecek olan seramonik start ile başladı.

Castrol Ford Team Türkiye takımından Murat Bostancı-Onur Vatansever ekibinin birinciliği ile sona eren rallide ikinciliği aynı takımdan Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ve üçüncülüğü de  X Dubai World Rally Team adına yarışan Birleşik Arap Emirlikleri’nden Rashid Al Ketbi-Karina Hepperie kazandı. Bostancı-Vatansever ekibi bu zafer ile Avrupa Ralli Kupası ve Türkiye Ralli Şampiyonası’nda büyük bir avantaj elde etmiş oldu.

GK2-OrhanAvciogluZor rallinin Sınıf N birinciliğini Tok Sport WRT adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Menderes Okur-Aras Dinçer kazanırken, Sınıf RC4 ve İki Çeker birinciliği Castrol Ford Team Türkiye adına Ford Fiesta R2 ile yarışan Ümitcan Özdemir-Afşin Baydar ekibinin oldu. Ferdi olarak yarışan klasmandaki en iyi ekibe verilen AutoClub Özel Ödülü’nü Hakkı Ağaoğlu-Nehir Yılmaz kazanırken, Ferdi olarak Ford Fiesta ST ile yarışan Kerim Tar-Sevilay Genç RC3 sınıfında birinciliği elde etti. Neo Motorspor adına Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Simin Bıçakcıoğlu’nun en iyi kadın pilot ödülünü elde ettiği rallinin Genç Pilotlar birinciliğini ise Castrol Ford Team Türkiye’den Buğra Banaz kazandı.

30 yaş üzeri klasik ralli otomobillerine açık Historic klasmanında Bonus Unifree Parkur Racing adına Ford Escort MK2 ile Ercan Kazaz-Emire Cantürk zafere ulaşırken, ikinciliği aynı takımdan bu sezon Türk lisansı ile yarışan ve şampiyonayı takip eden Fin ekip Hannu Pulkkinen-Juho Rahkonen üçüncülüğü ise 1968 model BMW 2002 ti ile Haydar Güçlü-Murat Yıldırım elde ettiler. 1600 cc motor hacmine kadar otomobillerin yer aldığı Kategori 1’de ise zafer Volkswagen Golf GTI MK1 ile Sinan-Sedef Dündar çiftinin oldu…

GK1-MuratBostanciAynı zamanda TOSFED Ralli Kupası’na da puan veren 44.Boğaziçi Rallisi’nde ilk gün 5.ayak ikinci gün 6.ayak olmak üzere iki ayrı yarış olarak koşuldu. Cumartesi günü 6 özel etaptan oluşan 5.ayak yarışında Kategori 1’de Ford Fiesta R1 ile Emrah Ali Başo-Semih Erkal, Kategori 2’de Alptekin Işıkalp-Selin Özgür, Kategori 3’te Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol ve Kategori 4’te Akın Bilgütay-Ozan Sönmez birincilikleri kazandılar.

Pazar günü 6 özel etaptan oluşan 6.ayak yarışında Kategori 1’de Ford Fiesta R1 ile Emrah Ali Başo-Semih Erkal, Kategori 2’de Alptekin Işıkalp-Selin Özgür, Kategori 3’te Hakan Ertarman-Yunus Emre Bol bir kez daha podyumun en üst basamağında yer alan isimler oldular.

Türkiye Ralli Şampiyonası’na Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından 22-23 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi ile devam edilecek.

Top