You are here
Home > MOTORSPORT > Ayhancan Formula Alfa’da Podyumda

Ayhancan Formula Alfa’da Podyumda

formula_alfa_3_ayhancanBu sezon Lassa V1 Challenge ve Formula Alfa serisinde mücadele eden genç milli sporcu Ayhancan Güven, 25-26 Temmuz tarihlerinde Gürcistan Tiflis’te Formula Alfa serisinin dördüncü ayağı için Rustavi pistindeydi.

Cumartesi ve Pazar  iki ayrı yarış olarak koşulan 4.ayakta iki kez üçüncülük podyumuna çıkma başarısı gösteren Ayhancan, her geçen gün daha da hızlandığı serideki iddiasını da ortaya koymuş oldu.

Ayhancan haftasonunu şöyle anlattı: “Cumartesi günü aracımda yaşanan bir başka sorun nedeniyle sıralama turu atma fırsatı bulamadım ve benim gibi aracında sorun çıkan David Kajaia ile en arka sıradan yarışa başladık. Aldığım iyi startla birlikte ön basamaklara yükselmeye başladım. Yarışta piste iki kere giren safety car ön grubun arayı açmasını engelledi. Son turlarda birkaç basamak daha yükselerek cumartesi günkü yarışı 3. sırada bitirdim.  Pazar günü 40 derece sıcakta lastik ve motorumu korumak amaçlı 3 tur attığım sıralama neticesinde 5. cepten start almaya hak kazandım. Yarış startında 2 basamak yükselerek 3. sıraya yerleştim. Ardından da istediğim hıza ulaşıp arka gruptan kopup öndeki ikiliyi yakaladım. Son turlarda 2.liğe yükselmeme rağmen yerimi koruyamadım ve damalı bayrağın altından üçüncü sırada geçtim. Sezonun 4. hafta sonunda koşulan İki yarışta da podyuma çıkarak güzel bir hafta sonunu geride bırakmış oldum.”

Genç sporcumuzu kutluyor, serinin diğer yarışlarında başarılar diliyoruz…

Top