You are here
Home > MOTORSPORT > Uşak’taki İlk Yarış Renkli Geçti

Uşak’taki İlk Yarış Renkli Geçti

Master_MehmetYamanKartingde sezonun dördüncü yarışı, 15-16 Ağustos tarihlerinde Uşak Belediyesi Karting Pisti’nde gerçekleştirildi. Uşak’taki ilk karting organizasyonu oldukça renkli mücadelelere sahne oldu…

2015 Türkiye Karting Şampiyonası’nda sezonunun dördüncü yarışı İzmir Karting Kulübü tarafından 15-16 Ağustos tarihlerinde Uşak Belediyesi Karting Pisti’nde gerçekleştirildi. Uşak’ta düzenlenen bu ilk karting organizasyonu Türkiye Karting Şampiyonası (TKŞ) haricinde Rotax Max Challenge (RMC) yarışlarına da ev sahipliği yaptı.

1200 metre uzunluğundaki pistte 3’er yarışın koşulduğu organizasyon, tüm sporcular için “ilk” olması sebebiyle oldukça renkli mücadelelere sahne oldu.

İki gün boyunca devam eden organizasyon sonunda; 7-12 yaş sporculara açık Mini kategoride, Ömer Asaf Kolot birinciliğin sahibi olurken, Efe Han Kaptanoğlu ikinciliği ve şampiyona lideri Pars Erdem de üçüncülüğü elde etti.

DD2_AsrinRodiPak15 yaş üzeri sporculara açık Formula Senior kategorisinde podyum Mert Dalkıran, Berkay Besler, Muratcan Eğilmez sıralaması ile oluştu. Bu kategorideki ilk birinciliğini kazanan genç milli sporcu Dalkıran, performansı ile hafta sonunun en dikkat çeken isimlerinden birisi oldu.

32 yaş ve üzeri sporculara açık Formula Master kategorisinde ise Mehmet Yaman ev sahibi olma avantajını en iyi şekilde değerlendirerek birinciliğe ulaşırken, O’nu şampiyona lideri Süleyman Kolot ve Hüseyin Yıldırım takip etti.

32 HP gücündeki 2 vitesli Rotax DD2 motorlu kartların katıldığı RMC kategorisinde ise, ilk kez karting yarışına katılan motosiklet sporcusu Asrın Rodi Pak birinciliğin sahibi olurken, Berk Durak ikinci ve Kerem Zengin de üçüncü sırada yer aldı.

Top