You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > AVCI Kocaeli’de 5.Kez Kazandı

AVCI Kocaeli’de 5.Kez Kazandı

YagizAvci_Kocaeli_22015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. yarışı Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Neo Motorspor adına Peugeot 207 S2000 ile yarışan Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibinin birinciliği ile sonuçlandı.

Avcı, bu zaferle Kocaeli Rallisi şeref listesine 5.kez adını yazdırmayı başardı…

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezonun 5. randevusu olan Ford Otosan Kocaeli Rallisi, 22-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

10 özel etaptan oluşan 370 km. uzunluğundaki ralli, baştan sona büyük çekişmeye sahne oldu.

YagizAvci_Kocaeli_1Neo Motorspor ekibi Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ile son özel etaba kadar devam eden liderlik mücadelesinden 12.3 saniyelik farkla galip ayrılmayı başardı.

Yeşil Bursa Rallisi’nin arından bu sezon ikinci birinciliğini Kocaeli’de alan 4 kez Türkiye Ralli Şampiyonu ve 2012 Doğu Avrupa Ralli Şampiyonu Red Bull sporcusu Yağız Avcı,  bu zaferle 5.kez Kocaeli Rallisi şeref listesine adını yazdırmayı başardı.

YagizAvci_Kocaeli_3U.N Ro-Ro, Hursan, Detail Box, Vetrina Perde ve Mac Fit desteğinde Michelin lastikleri ile yarışan Yağız Avcı, Bahadır Gücenmez ile kazandıkları bu zaferin ardından “Uluslararası Boğaziçi Rallisi’nde yaşadığımız mekanik sorun sonucunda kaybettiğimiz puanlarla şampiyonluk şansımız çok azalmıştı ve Kocaeli Rallisi’ni kazanmak bizim için iyi bir moral oldu. Hava şartları ve etaplar oldukça zordu, ama büyük bir hatamız olmadı ve performansımızdan memnun kaldık. Peugeot 207 S2000 ile yarış içinde birçok şey denedik ve bu sayede aracımızı daha da tanımış olduk. Henüz ikinci toprak rallimizde iyi bir sonuç aldığımız için oldukça mutluyuz. Bu sonuçla birlikte Kocaeli Rallisi’ni 5.kez kazanmış olduk ve bu da bizim için ayrı bir önem taşıyor. Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ekibi ile yarışın sonuna kadar çok iyi bir mücadelemiz oldu ve onlar da çok iyiydiler. Co-pilotum Bahadır Gücenmez hatasız bir performans sergiledi ve takımımız Neo Motorspor ile teknik ekibimiz Power Car Team kusursuz çalıştılar. Tüm ekibimize ve yanımızda olan, bizi destekleyen herkese çok teşekkür ederiz.” açıklamasını yaptı.

Top