You are here
Home > AUTO TR > Ford’dan Frankfurt’ta SUV Atağı

Ford’dan Frankfurt’ta SUV Atağı

ford-kuga-frankfurt-2016Avrupa’da SUV atağına kalkan Ford, startı Frankfurt’tan veriyor. Ford standında, Avrupa versiyonunu ilk kez görücüye çıkan Yeni Edge SUV gösterisinin zirvesinde yer alırken, SUV ve AWD ailesi Kuga ve EcoSport modelleriyle tamamlanıyor. Yenilenen ve heybetli tasarıma kavuşan Ford Ranger da Avrupa prömiyeri ile dikkatleri çekiyor.

Ford’un Avrupa’daki SUV atağı, müşterilerine en yeni portföyü sunmak üzere Frankfurt Otomobil Fuarı’nda ivme kazanıyor.

  • SUV rekabetine yeni bir dönem başlatacak yeni Edge, Avrupa’da ilk kez seri üretim versiyonu ile sergileniyor. İleri teknoloji donanımları ve verimli sürüş teknolojileri ile 2016 yılında rekabette yerini almaya hazırlanan yeni Edge, Sürüşe Duyarlı Direksiyon ve 180° görüş sağlayan ön kamera donanımlarıyla konfor ve güvenlik anlamında fark yaratıyor. Edge, 180 PS ve 210 PS güce sahip 2.0 litre TDCi dizel motor ile sunuluyor.
  • Orta sınıf SUV’lar arasında dinamizm ve konforu bir arada sunarak dikkat çeken Kuga’nın iç tasarımdaki yenilikleri 8’ ekran ile sunulan SYNC 2 gelişmiş bağlantı sistemi ile tamamlanıyor.
  • Ford’un kompakt SUV modeli EcoSport ise yenilenen iç mekanı, geliştirilen altyapısı ve tamamı Euro 6 normlarına göre tasarlanan 3 motor seçeneği ile Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergileniyor.
  • Ford’un Avrupa’da ilk kez görücüye çıkacak bir diğer modeli olan yeni Ranger, yeni motor seçeneklerinde %17’lik bir yakıt tasarrufu elde ederken, heybetli tasarımıyla dikkat çeken Wildtrack versiyonu ile de dayanıklılık efsanesini sürdürüyor.
  • Frankfurt Otomobil Fuarı’nın ilk iki gününde dönüşümlü olarak sergilenecek araçlar arasında, yeni Galaxy, yeni S-MAX, Mondeo, Mondeo Vignale, Focus RS, Focus ST, Focus ST Dizel, Fiesta ST ve süperspor GT de yer alıyor.
  • Ford’un yeni SUV modelleri Avrupa pazarı ile birlikte 2016 yılında Türkiye’de de sunulacak.

2016, “Ford’un SUV yılı” olacak.

Ford Avrupa’daki SUV ve Crossover segmentindeki büyüme stratejisi

ford-ranger-frankfurt-2016Ford, Avrupa SUV ve crossover segmentindeki iddiasını ve büyümesini önümüzdeki 3 yıl içerisinde sunacağı 5 yeni ve yenilenen model ile güçlendiriyor. Avrupa’da hızla büyüyen SUV segmentindeki büyüme planlarını açıklayan Ford, 2016 yılı itibarıyla SUV satışlarını 2013’e göre yüzde 200 artırarak 200.000 adet SUV satışı hedeflerken, AWD donanımlı modellerinin satışını da yüzde 50 artırmayı planlıyor.

Ford, gelecek sene itibariyle SUV ailesi ve yeni Ranger gibi pikap modelleri haricinde Ford Otosan tarafından Türkiye’de üretilen Transit’ten, sportif hatchback Focus RS’e uzanan modellerinin neredeyse yarısını AWD, akıllı dört tekerlekten çekiş sistemi ile sunmayı planlıyor.

Yepyeni lüks SUV Ford Edge

Şık ve sofistike tasarımıyla Avrupa’ya özel olarak tasarlanan Ford Edge, optimize edilen yakıt tüketimi ve 149 g/km’lik CO2 emisyon değeriyle pazara giriş yapıyor. Edge, 2.0 litre TDCi dizel motor ile 180 PS ve 210 PS olmak üzere iki farklı güç seçeneğinde sunuluyor. 180 PS güç üretebilen motor seçeneği 6 ileri manuel şanzıman ile desteklenirken, 210 PS’lik çift turbolu motor seçeneği ise 6 ileri PowerShift otomatik şanzıman sayesinde akıcı ve kusursuz bir sürüş sağlıyor.

Ford Edge, Ford’un akıllı dört tekerlekten çekiş sistemini (AWD) standart olarak sunarak ıslak ve kaygan zeminlerde bile ön ve arka tekerlekler arasındaki gücün dağılımını kusursuz şekilde sağlayarak mükemmel bir sürüş konforu sunuyor. Bunun yanı sıra Ford’un yeni teknolojilerinden aracın hızına göre direksiyon dönüş hassasiyetini ayarlayan, düşük hızlarda dönüşü kolaylaştırarak, yüksek hızlarda da sertleşen Sürüşe Duyarlı Direksiyon ve kör noktaların görülmesinde kolaylık sağlayan 180° görüş sağlayan ön kamera ile konfor ve güvenlik de maksimum seviyede sunuluyor.

Yeni teknolojiler ile donatılan Kuga

ford-edge-frankfurt-2016Ford Kuga ilk defa SYNC 2 gelişmiş bağlantı sistemi ile Frankfurt’ta otomobil severlerin karşısına çıkıyor. 5 inçten 8 inçe çıkartılan ekran boyutuyla sunulan bu sistem sayesinde sürücü kolayca telefonunu, eğlence elemanlarını, klimayı, navigasyon sistemlerini basit günlük dil ile kullanabilecek ve geri vitese geçildiğinde arka kamera sayesinde kolayca park edebilecek.

Kompakt SUV EcoSport da geliştirildi

Ford EcoSport yenilenen iç mekanıyla çağdaş ve daha kaliteli bir görünüme kavuştu. EcoSport, tamamı Euro 6 normlarına göre tasarlanan 3 motor seçeneği ile sunuluyor. 95 PS güç üretebilen 1.5 litre TDCi motor 100 km’de 4,4 litrelik yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra 5,4 litrelik tüketime sahip 125 PS’lik 1.0 litre EcoBoost ve 100 km’de 6,3 litrelik yakıt tüketimi sunan 1.5 litrelik Ti-VCT benzinli motora sahip.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9odR6DxeE5o[/youtube]

Top