You are here
Home > MOTORSPORT > Lassa V1’de Can Tolon Rüzgarı

Lassa V1’de Can Tolon Rüzgarı

Lassa-V1-Volkicar-Korfez-01CAN TOLON ŞAMPİYON GİBİ

Lassa V1’in Körfez Pisti’inde yapılan 5. Ayak yarışını kazanarak rakipleri ile arasını açan Can Tolon, sezonun bitimine bir yarış kala avantaj sağladı.

Körfez Pisti’ne eşit puanda gelen Can Tolon ve Yağız Avcı ile bir puan arkalarındaki Burak Çukurova arasında geçmesi beklenen mücadelede sürprizler yaşandı. Ön camı çıkarak gerilere düşen Burak Çukurova ve motorunda güç kaybı problemi yaşayan Yağız Avcı değerli puanlar kaybederken Can Tolon bu yarışı kazanarak büyük avantaj elde etti.

TOLON TECRÜBESİ İLE KAZANDI

VOLKICAR’daki ilk senesinde artık otomobiline alışan genç pilot Ayhancan Güven sıralamalarda 56.299’luk zamanı ile ilk sırada yer alınca herkes heyecanla yarışı beklemeye başladı. Yarışın start alması ile Ayhancan Güven ve Can Tolon arasında liderlik mücadelesi yaşandı. Tecrübesini konuşturan Tolon, Ayhancan’ı geçmeyi başardı ancak ikinciliğe razı olmayan genç pilot fazla zorlayınca pist dışına çıkarak pozisyonunu kaybetti.

İlk turlarda yarışa iyi bir start alan Ali Türkkan ikilinin hemen arkasında fırsat bekliyordu. İkincilik pozisyonu ile yetinmeyip Can Tolon’a baskı yapmaya çalışan V1’in yeni yıldız adaylarından olan Ali Türkkan, yarışı beşinci bitirebildi. İlk yarışın sürpriz ismi, dokuzuncu sırada başladığı yarışta rakiplerini tek tek geçerek ikinciliğe kadar yükselen Kadir Akça oldu. Yağız Avcı’nın 7. sırada tamamladığı yarışta Burak Çukurova 12. olunca şampiyonluk ibresi Can Tolon lehine dönmeye başladı.

Lassa-V1-Volkicar-Korfez-02AYHANCAN GÜVEN’İN AYAK SESLERİ

Ayhancan Güven’in 12. , Can Tolon’un ise 11. sıradan start aldığı ikinci yarış yine dudak uçuklattı. Lassa V1’in en hızlı isimleri önlerindeki rakiplerini geçmeye çalışırken izlettirdikleri mücadele herkese zevk verdi. İlk sırada Burak Ertem’in olduğu yarışta tecrübeli isimler Dağhan Ünlüdoğan ve Koray Muratoğlu iyi start alarak liderliğe yükseldilerse de turlar ilerledikçe Can Tolon ve Ayhancan Güven arkalardan gelerek ön sıraları rakiplerinden aldılar. Son turlara Ayhancan’ın Can Tolon üzerine kurduğu baskı damga vurdu. Can Tolon’un şampiyonluk mücadelesi sebebi ile fazla risk alamadığı yarışta, bu avantajı da kullanan Ayhancan ikinci yarışı kazandı. İleride Can Tolon’un tahtını zorlayacağının açık sinyallerini veren Ayhancan, günü üçüncü olarak tamamladı.

CAN TOLON: AYHANCAN BİLEĞİNİN HAKKI İLE KAZANDI

Yarış sonrası Can Tolon şunları söyledi: “Ayhancan hem sıralamada hem de ikinci yarışta çok hızlı idi. Zaten V1’in amacı genç yetenekleri ortaya çıkarmak. Ben de rakiplerim Yağız Avcı ve Burak Çukurova arkalarda olduğu için her zamanki gibi azimle yarışmadım, kendimi frenledim ama Ayhancan da bileğinin hakkı ile aldı.Kendisini tebrik ederim .“

Günün koşulan iki yarışının sonunda Can Tolon kürsüde ilk sırada yer alarak 10.000 TL, elde ettiği iki ikincilikle ikinci sırada yer alan Kadir Akça 4.000 TL, kürsüde son sırada yer alan Ayhancan Güven ise 2.000 TL kazandı. Master kategoride Özgür Gür birinci olurken Gençler kategorisini Kadir Akça kazandı.

Lassa-V1-Volkicar-Korfez-03SEZON SONU PUAN HESAPLARI SON YARIŞA KALDI

Lassa V1 8 Kasım’da Adana’da yapılacak yarış ile devam edecek. Tolon Adana’ya 77 puan ile lider pozisyonda gidecek. Yağız Avcı ve Burak Çukurova 60’ar puanda ve sezon sonu için hem şampiyonluk hem de ikincilik ve üçüncülük mücadelesi verecekler. İki genç isim Ayhancan Güven ve Toprak Candan dört ve beşinci sırada eşit puanda yer alıyor ve 52 puandaki iki ismin de sezon sonu kürsüsünde yer alma şansı var.

Lassa V1 puan durumu ve haberleri www.v1challenge.com adresinden takip edebilirsiniz.

LASSA V1 2015 YARIŞ TAKVİMİ

1. 9 MAYIS 2015 KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ
2. 31 MAYIS 2015 ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ
3. 30 AĞUSTOS 2015 ÜLKÜ YARIŞ PİSTİ
4. 4 EKİM 2015 AYDIN ŞEHİR YARIŞI
5. 18 EKİM 2015 KÖRFEZ YARIŞ PİSTİ
6. 8 KASIM 2015 ADANA ŞEHİR YARIŞI

Top