You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yağız Avcı Sezonu Zaferle Tamamladı

Yağız Avcı Sezonu Zaferle Tamamladı

yagiz-avci-redbull-01Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sezon İstanbul Rallisi’yle kapandı. Dört kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Yağız Avcı, co-pilotu Bahadır Gücenmez ile birlikte İstanbul Rallisi’nde ilk sırayı elde ederek sezonu podyumun zirvesinde kapattı. Yağız Avcı son etap olan İPOP Seyirci Özel etabında en hızlı zamanı yaparak İPOP Özel Ödülü’nü de kazandı. Bu zaferlerle birlikte Avcı, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası sezonunu ikinci sırada noktaladı.

Otomobil sporlarındaki yerel mücadelenin zirve noktası olan Türkiye Ralli Şampiyonası’nda İzmir, Çanakkale, Bursa, Kocaeli, Kıbrıs ve İstanbul etapları tamamlandı. Böylece Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2015 sezonu, İstanbul Rallisi’yle tamamlandı.

yagiz-avci-redbull-02Dört kez Türkiye Ralli Şampiyonu olan Yağız Avcı, co-pilotu Bahadır Gücenmez ile birlikte İstanbul Rallisi’nde ilk sırayı elde ederek sezonu podyumun zirvesinde kapattı. Göçbeyli, Ulupelit ve Oruçoğlu etaplarının geçildiği yarışın ikinci gününde daha hızlı olan isim Orhan Avcıoğlu olsa da, Yağız Avcı genel klasmanda koruduğu farkla sezonun finalini podyumun zirvesinde yapmayı başardı ve 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası sezonunu ikinci sırada noktaladı. Yağız Avcı son etap olan İPOP Seyirci Özel etabında en hızlı zamanı yaparak İPOP Özel Ödülü’nü de kazandı.

İstanbul Rallisi’nde Yağız Avcı’nın ardından Castrol Ford Team Türkiye takımından Orhan Avcıoğlu ikinciliği elde ederken, Burak Çukurova – Vedat Bostancı ekibi yarışı üçüncü sırada tamamladı. S3’te Kerim Tar, S4’te ise Buğra Banaz sezonu zaferle kapatan diğer isimler oldular.

Bu sonuçlarla Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 2015 sezonu tamamlanırken, yarış severler 2016 sezonunu şimdiden iple çekmeye başladı.

Top