You are here
Home > TURKEY > Rallikros > 9 Eylül Otokros Kupası Sona Erdi

9 Eylül Otokros Kupası Sona Erdi

otokros9 Eylül Otokros Kupası final yarışı, Aydın Otomobil Sporları Kulübü tarafından Menderes Belediyesi katkılarıyla 22 Kasım Pazar günü, Menderes otokros parkurunda gerçekleştirildi.

Güneşli bir pazar günü Ege Asal Motorspor Ralli Merkezi içerinde yer alan parkurda kuru ve tozlu bir zeminde mücadele eden yarışçılardan üçü mekanik arıza nedeniyle yanşı bitiremedi. Kategori 1 de birinciliği kesinleştiği için Tolga Tezeken start almadı.

Kategori 3 ‘de  Alper Gençer ile Selim Karabağ mekanik arızaya yenik düşerken, parkuru iki çeker otomobiller arasında en iyi final zamanıyla  tamamlayan Doğukan Alkan birinci oldu. Yarışın 3’ncü turunda spin atıp toprak yığını üstüne çıkarak yaklaşık 22 saniye kaybeden Yonca Güngör, buna rağmen yarışı 2. olarak tamamlamayı başardı. Erdal Oral, Kategori 2 de birinciliği elde ederken tecrübeli sporcu Mithat Diker ikinciliği elde etti. Bir önceki yarışta olduğu gibi yine teknik arızaya yenik düşen Hakan Vural podyuma çıkamadı. Beş sporcunun start aldığı Kategori 1’de, Bedri Kolsallayan birinciliğe uzanan sporcu oldu. Burak Güngör sıralama turlarında 4. sırada yer alırken finalde son derece başarılı bir pilotaj ile ikinciliği kazandı.18 yaşındaki Bodrumlu genç sporcu Furkan Paşalı, Fiat Palio ile ikinci toprak tecrübesinden üçüncü olarak ayrılmayı başardı. Performansı ile öne çıkan yarışçı için verilen promote cup Cemal Diker’in oldu. Bu kategoride 5.olan Alara Güçeli Bayanlar klasmanın da birincilik kupasını aldı.

Isabeyli OtokrosYarışta dereceye girenler kupalarını Aydın Otomobil Sporları Kulübü Başkanı Kuvvet Erim’in elinden aldı. Kupa töreninde konuşan Kuvvet Erim “Kulüp olarak sporcularımızın katılabileceği yarış sayısını arttırarak deneyim kazanmalarını sağlamak istiyoruz. Yaptığımız bu tür organizasyonlar ile otomobil sporlarının da tanınırlığını arttırmış oluyoruz. İnşallah bu yıl olduğu gibi önümüzdeki sezon da farklı kupalar düzenleyerek sporcularımıza daha fazla yarışma şansı vereceğiz.“ dedi.

Bu sonuçlarla 9 Eylül Kupası’nda Kategori 1’de Tolga Tezeken, Kategori 2’de Erdal Oral, Kategori 3 de Yonca Güngör birinci oldu. Kategorilerinde ilk üçte yer alan sporcuların kupaları Aralık ayında düzenlenecek ödül töreninde verilecek.

Top