You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Sarıkamış Kış Oyunları Festivali Sona Erdi

Sarıkamış Kış Oyunları Festivali Sona Erdi

murat-bostanci-sarikamisTürkiye’nin bu kapsamdaki ilk kış oyunları festivali olan Sarıkamış Kış Oyunları Festivali 15-17 Ocak 2016 tarihleri arasında Sarıkamış Kayak Merkezi’ nde gerçekleşti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Spor Toto Teşkilat Başkanlığı, Sarıkamış Kaymakamlığı, Sarıkamış Belediyesi ve SERKA’nın (Serhat Kalkınma Ajansı) desteği ile Ogel Kardeşler ana sponsorluğunda Eksi 36 Derneği tarafından organize edilen Sarıkamış Kış Oyunları Festivali 15-17 Ocak tarihleri arasında Sarıkamış Kayak Merkezi’nde gerçekleşti.

16 Ocak Cumartesi günü, Kars Valisi Günay Özdemir, Sarıkamış Belediyesi Başkanı Köksal Toksoy, Sarıkamış Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, Kars Milletvekili Selahattin Beyribey ve Ahmet Arslan’ın katılımıyla gerçekleşen Sarıkamış Kayak Merkezi’nin açılışının ardından, kış oyunları festivali resmi olarak başlamış oldu.

murat-bostanci-sarikamis2Ralli Raid kategorisinde 2 gün boyunca devam eden yarışlara paralel, dağ bisikleti gösterisini izleyen seyirciler, iglo yapımı, uzaktan kumandalı araba yarışı ve karda kaşar kovalama oyunlarına katıldı.

Özel olarak tasarlanmış olan buz üstündeki 25km’ lik rallikros pistinde gerçekleşen Borusan Otomotiv Motorspor takımı milli sporcularının özel araçlarla yaptığı gösterisi ve Castrol Ford Team Türkiye takımı pilotu, Avrupa Kupası birincisi ve Türkiye Şampiyonu Murat Bostancı’nın buz üzerinde yaptığı “kar gösterisi” seyircilere heyecanlı anlar yaşattı.

Sarıkamış Kış Oyunları festivali, ralli raid kategorisinde toplam 28 aracın katıldığı yarışta, genel klasmanda Serkan Bolçocuk-Murat Aşık, Hilmi Cebecioğlu-Hilmi Cebecioğlu, Mert Becce-Hakan İsen ikilileri, ilk üçe adını yazdırırken, Buggy kategorisinde Necati Şahin-Kürşat Gülnarman ikilisi finisih gören tek isim oldu.

Karda kışta oyuna devam diyerek yola çıkan Sarıkamış Kış Oyunları Festival’i ödül töreni sonrasında sona erdi.

Top