You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Yiğit Timur Haftasonu Katar’da

Yiğit Timur Haftasonu Katar’da

TOKSPORT WRT, Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nın (MERC) ilk ayağı olarak 04-06 Şubat tarihlerinde organize edilecek Uluslararası Katar Rallisi’nde genç ve başarılı pilot Yiğit Timur ile yer alacak.

Yigit Timur (2)Zorlu hava ve yol koşulları ile en prestijli ralliler arasında yer alan Katar Rallisi’nde pilotlar, 241 kilometresi özel etap olmak üzere toplam 535 km kat edecekler. Dünya Ralli Şampiyonası ve Dakar Rallisi gibi en üst seviye yarışlarda aldığı başarılarla tanınan Nasser Al Attiyah ve pek çok ünlü pilotun katıldığı yarışta start alacak tek Türk takımı TOK SPORT WRT, bu sezon Yiğit Timur-Ufuk Uluocak ile Ortadoğu Ralli Şampiyonası’nda Grup N klasmanında zirveyi hedefliyor. Dünya Rallikros Şampiyonası RX Lites kategorisinde yarışan ilk Türk pilot olan Yiğit Timur, henüz ilk senesinde sezonu dördüncü sırada tamamlayarak büyük bir başarı elde etmişti. Şampiyonanın Finlandiya ayağında ikinci olarak Türk otomobil sporları tarihinde bir Dünya Şampiyonasında podyum başarısı elde eden “ilk ve tek Türk” pilot olarak göğsümüzü kabartan genç pilot, TOK SPORT WRT desteğinde Mitsubishi Lancer EVO X ile yarışacak.

Şampiyonanın ilk yarışı olan Uluslararası Katar Rallisi’nde ayrıca bir diğer Türk ekip Vedat Diker-Erdal Oral da Mitsubishi Lancer EVO X ile mücadele edecek.

Top