You are here
Home > MOTORSPORT > Sporcularımız İtalya’dan Birincilikle Döndü

Sporcularımız İtalya’dan Birincilikle Döndü

bom (2)Borusan Otomotiv Motorsport, milli sporcuları Levent Kocabıyık, Fatih Ayhan ve Aytaç Biter ile start aldıkları 2016 sezonu 3H Endurance Champions Cup’ın 7-8 Mayıs tarihinde Gece Yarışı olarak yapılan 2. yarışında BMW Z4 GT3 otomobilleri ile GT3’te birinci ve genel klasmanda ise iki Formula tipi aracın arkasından 3. olarak önemli bir başarı daha elde etmiş oldular.

İtalya Misano World Circuit’de gerçekleşen ve 3 saat süren yarışta toplam 15 ekip ve 36 sporcu mücadele etti. Finişe genel klasmanda Avelon Formula Team – Avelon Formula Wolf araçları ile 1. sırada, Scuderia Bİ&Bİ – Taatus Formula PY012 araçları ile 2. sırada ve Borusan Otomotiv Motorsport – BMW Z4 GT3 otomobilleri ile 3. sırada ulaştılar. Genel klasmanda ilk üç sırayı alan ekiplerin 4,226 mt’lik Misano pistinde finişe 102 tur ile peş peşe gelmeleri müthiş bir rekabetin son ana kadar sürmesini sağladı.

Borusan Otomotiv Motorsport, seri olarak üretilen spor otomobillerin sınıfı olan GT3’te birinciliği kazanarak hem Misano pistinde podyumun en üst basamağına çıktı hem de İstiklal Marşımızın çalınmasının mutluluğunu ve grurunu yaşadılar. Toplam 3 saat süren ve 1’er saatlik kullanım sürelerinde sırası ile Aytaç Biter, Fatih Ayhan ve Levent Kocabıyık’ın direksiyon başına geçtiği yarışta 102 tur boyunca hatasız performans gösteren Borusan Otomotiv Motorsport pilotları,  Türk ekip olarak BMW Z4 GT3 ile birinici, İtalyan Ekip Porsche 997 GT3R ile ikinci ve İsviçreli ekip Mercedes SLS GT3 ile 3. Sırada podyumu tamamlamış oldular.

Sporcularımızın 11-12 Haziran tarihlerinde Hırvatistan Rijeka Pistinde gerçekleşecek.

Top