You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Toktaş’tan Yeşil Bursa’da Podyum Başarısı

Toktaş’tan Yeşil Bursa’da Podyum Başarısı

ismet_toktas_yesil_bursa2.jpg2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 4. yarışı olan ve 23-24 Temmuz tarihlerinde, kısa adı BOSSEK olan Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından  organize edilen 41. Yeşil Bursa rallisi, 49 otomobil ve 98 sporcunun katılımı ile gerçekleşti. Ford Fiesta R2 ile yarışan İsmet Toktaş – Kaan Özşenler ekibi kategorilerinde 3. ve genel klasmanda 9. olarak büyük başarıya imza attı.

Türkiye tırmama, pist ve rallikros branşlarında yarışan İsmet Toktaş, tecrübeli co-pilot Kaan Özşenler ile katıldığı Yeşil Bursa Rallisi’nde ilk etaptan itibaren temposunu düşürmeyerek kırıcı ve zorlu Bursa parkurlarını podyum görerek geride bıraktı.

ismet_toktas_yesil_bursa3.jpgAES CNC, Nando Ayakkabı ve Buron Mimarlık sponsorluğunda Türkiye Ralli Şampiyonası RC4 grubunda mücadelelerini sürdüren Toktaş yarış sonunda, “Sezonun en kırıcı rallilerinden biri olan Yeşil Bursa Rallisi’nde kendi evimizde olmanın avantajını kullanarak kontrollü ama hızlı bir tempo oluşturmaya çalıştık. RC4 sınıfındaki tecrübeli rakiplerimizin arasından sıyrılıp podyum görmeyi hedefledik ve bu hedefimizde de başarılı olduk. İlk gün ufak bir yol dışı yaşasakta konsantrasyonumuzu bozmadık ve ikinci günün sonunda podyuma çıkmayı ve genel klasmanda ilk 10’a girmeyi başardık” dedi.

Türkiye Ralli Şampiyonası sınıf 4’te 4. sırada şampiyonaya devam eden Toktaş – Özşenler ekibi Bursa’nın ardından 3-4 Eylül ayında Eskişehir Rallisi ile mücadelelerine devam edecek. 

Top