You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Castrol Ford Team Türkiye’den Polonya Başarısı

Castrol Ford Team Türkiye’den Polonya Başarısı

MURAT-BOSTANCI-06Murat Bostancı, Avrupa’da Yine Podyumda! 

Castrol Ford Team Türkiye, yeni hedefleri doğrultusunda çıktığı Avrupa Ralli Şampiyonası’nda dördüncü yarışından podyum başarısıyla dönerek ülkemize bir sevinç daha yaşattı. Takımın geçen yıl Avrupa Ralli Kupasını da kazanan Murat Bostancı & Onur Vatansever ikilisi, bu zorlu yarışı ERC3 sınıfında üçüncü olarak tamamladılar. İlk gün attıkları takla sonrası teknik ekibin büyük gayreti ile onarılan Fiesta R2T araçlarıyla podyuma çıkma başarısı gösteren Türk ikili, bu sonuçla Avrupa Ralli Şampiyonası ERC3 sınıfında tekrar üçüncülüğe çıkma başarısı gösterdi. Önümüzdeki günlerde Avrupa Ralli Şampiyonası programı kapsamında Çek Cumhuriyeti ve Kıbrıs Rallilerine de katılacak olan Castrol Ford Team Türkiye’nin Murat Bostancı ve Onur Vatansever ile ERC3 sınıfında Avrupa şampiyonluğu şansı devam ediyor. 

MURAT-BOSTANCI-072015 yılında hem Pilotlar Şampiyonluğu’nu hem de Takımlar Şampiyonluğunu kazanarak başarılarına yenilerini ekleyen Castrol Ford Team Türkiye, Avrupa’da da büyük başarılar kazanmak üzerine kurulu uzun vadeli yeni hedefleri doğrultusunda Polonya’da zorlu Rzeszow Rallisi’nden podyum başarısıyla döndü. Polonya’daki bu zorlu mücadelede mümkün olduğunca fazla uluslararası tecrübe kazanmak için start alan Murat Bostancı – Onur Vatansever ikilisi, İlk gün attıkları takla sonrası teknik ekibin büyük gayreti ile onarılan Fiesta R2T araçlarıyla üçüncü olarak podyuma çıkma başarısı gösterirken, bu sonuçla Avrupa Ralli Şampiyonası ERC3 sınıfında tekrar üçüncülüğe çıkma başarısını gösterdiler. Önümüzdeki günlerde Avrupa Ralli Şampiyonası programı kapsamında Çek Cumhuriyeti ve Kıbrıs Rallilerine de katılacak olan Castrol Ford Team Türkiye’nin Murat Bostancı ve Onur Vatansever ile ERC3 sınıfında Avrupa şampiyonluğu şansı devam ediyor.

MURAT-BOSTANCI-08Polonya’da da zorlu ve kırıcı ralliye katılan Castrol Ford Team Türkiye’nin genç pilotları Buğra Banaz – Burak Erdener ve Ümit Can Özdemir – Sevilay Genç ikilileri de yarışı tamamlayarak Avrupa parkurlarında önemli tecrübe kazandılar.

Castrol Ford Team Türkiye Takım Direktörü Serdar Bostancı, “Murat ve Onur’un ilk gün attıkları taklaya rağmen yarışta kalmaları ve hatta üçüncülüğe kadar tırmanmaları hem teknik ekibin hem de bu genç ikilinin büyük gayretini ortaya koydu. Tüm takımı tebrik ediyorum. Bu sene Avrupa Ralli Şampiyonası’ndaki temel amacımız parkuru tanıyarak 2017’ye hazırlık yapmaktı ancak bu sonuçla şampiyonadaki iddiamız da güçlenmiş oldu. Önümüzdeki 2 ralliye çok daha iyi hazırlanarak bu büyük fırsattan en iyi şekilde yararlanmaya çalışacağız” dedi.

Top