You are here
Home > MOTORSPORT > İlayda Hancı İlk Kadın Offroad Şampiyonu

İlayda Hancı İlk Kadın Offroad Şampiyonu

Bu sezon Batuhan Korkut ile birlikte Suzuki Grand Vitara ile Türkiye Offroad Şampiyonası’nı takip eden genç kadın sporcu İlayda Hancı, sezonu sınıfında şampiyon olarak tamamlamayı başardı…

Bu sezon tüm yarışlardaki performası ile erkek rakiplerine nefes aldırmayan Hancı, Sinop yarışı sonrasında matematiksel olarak garantilediği şampiyonluğa İstanbul Park’ta düzenlenen sezon finalini de ilk sırada tamamlayarak zaferle ulaşmış oldu. Tüm sezon pilot olarak yarışan tek kadın offroad sporcusu olan İlayda, aynı zamanda “İlk Kadın Offroad Şampiyonu” oldu.

İlayda Hancı son yarışın ardından “Uniq İstanbul, Okan üniversitesi ve Hyundai Elevator sponsorluğuyla yarıştığımız 2016 Türkiye Offroad Şampiyonası’nda Sınıf 1 şampiyonluğunu 5. yarışta ilan etmiştik. Sezon finali olan İstanbul yarışına bu yüzden çok rahat çıktık. İlk günü sınıfımızda lider olarak tamamladığımız yarışın ikinci gününü de lider olarak bitirdik. Böylece bu sonuçla açık ara farkla Sınıf 1 Şampiyonu olduk. 2017 sezonu için plan ve sponsor görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni sezonda görüşmek üzere…” açıklamasını yaptı.

Genç kadın sporcuyu tebrik ediyor, yeni sezonda başarılarını devamını diliyoruz.

Top