You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > Ege Rallisi’nin Ardından

Ege Rallisi’nin Ardından

Türkiye Ralli Şampiyonası’nın açılış yarışı olan Ege Rallisi’nde neler oldu?

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda 2017 sezonunun ilk yarışı olan Ege Rallisi sona erdi. Bu yıl 27. kez koşulan bu köklü rallide pilotlar asfalt zeminde kozlarını paylaştı.

Açılış heyecanında sezona iddialı giren takımlardan Castrol Ford Team Türkiye ilk gün yarışa ağırlığını koydu. Orhan Avcıoğlu baştan sona önde götürdüğü ilk üç etabın sonunda ilk günün en hızlı pilotu olmayı başardı. Aynı performansı yarışın ikinci gününe de taşıyan yetenekli pilot Ege Rallisi’nde zafere ulaşmayı başardı. Burak Çukurova ralliyi ikinci sırada kapatırken, sezona iddialı giren bir diğer isim Yağız Avcı ise yeni aracı ile Ege Rallisi’nin en hızlı üçüncü ismi oldu.

Yağız Avcı yarışın ilk gününde yaşadığı birçok probleme rağmen ikinci gün co-pilotu Bahadır Gücenmez ile birlikte muhteşem bir performansa imza atarak podyumda yerini aldı.

Yağız’a ilk gün neler olduğunu sorduğumuzda son şampiyon yaşadıkları talihsiz başlangıçtan bahsetti. “İlk gün bizim için epey kötü geçti. Hava şartları bizi biraz zorladı. İlk etapta bir spin atıp 20-25 saniye kaybettik. İkinci etapta ise yoldan çıktık ama şansımıza arabaya bir şey olmadı sadece yine fazlasıyla zaman kaybettik.

Seyirci etabında ise yanlış anlaşılmadan dolayı bir hata yaptık. Ama tüm bunlar bir nazar boncuğu gibi oldu bize. Yarın her şeye baştan başlayacağız.”
Avcı dediğini de yaptı ve diğer pilotların epey gerisinden başladığı ikinci günde bu dezavantajı harika bir performans ile avantaja dönüştürmeyi başararak yarışı podyumun içinde tamamladı.

Değişen parkur ve etaplar ile bambaşka ve yepyeni bir rekabete kapı aralayan Ege Rallisi’nin ardından sezonun ikinci durağı 20-21 Mayıs’ta Bulgaristan olacak.

KAYNAK : www.redbull.com/tr

[youtube]https://youtu.be/K1GYzsW57uA[/youtube]

Top