You are here
Home > TURKEY > Ralli TR > 42.Yeşil Bursa Rallisi’ni Burak Çukurova-Vedat Bostancı İkilisi Kazandı

42.Yeşil Bursa Rallisi’ni Burak Çukurova-Vedat Bostancı İkilisi Kazandı

2017 Türkiye Ralli Şampiyonası 4.yarışı olan 42.Yeşil Bursa Rallisi BC Vision Motorsport adına Skoda Fabia R5 ile yarışan Burak Çukurova-Vedat Bostancı ekibinin birinciliği ile sona erdi. Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından Nilüfer Belediyesi katkılarıyla düzenlenen rallinin ikinciliğini Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez elde ederken, üçüncülüğü BC Vision Motorsport takımından Uğur Soylu-Aras Dinçer elde etti.

Hankook Toktaş Otomotiv, Aloft Hotel Bursa, Serpa İnşaat, RedBull.com, Fora Araç Takip, Auto Club, Melkar Otomotiv ve Power FM sponsorluğunda düzenlenen ralli, 2 gün boyunca Orhaneli-Keles bölgesindeki Selçuk Özsevinç, Ali Sipahi, Mehmet Köprücü ve RedBull.com Power Stage olmak üzere toprak zeminli 9 özel etapta büyük çekişmeye sahne oldu.

Sınıf N’de Mitsubishi Lancer EVO IX ile yarışan Toksport WRT ekibi Menderes Okur-Ufuk Uluocak, Sınıf 4’te Ford Fiesta R2T ile Ford Motorsport Turkey ekibi Ümit Can Özdemir-Batuhan Memişyazıcı ve Sınıf 3’te Renault Clio R3 ile GP Garage MyTeam ekibi Murat Soyçopur-Can Hergüner birinciliklerin sahibi oldular. Geç Pilotlar birincisi BC Vision Motorsport adına Citroen C2 ile Eren Burkay olurken, Kadın Co-Pilotlar birincisi de Ford Motorsport Turkey adına Ford Fiesta ST ile oğlu Saipcan Hasbay’ın co-pilotu olarak yarışan Merve Hasbay oldu.

35 yaş üzeri klasik ralli otomobillerin yer aldığı historic klasmanında ise 1976 model Ford Escort MK II ile Parkur Racing ekibi Burak Türkkan-Onur Aslan zafere ulaşan ekip olurken, aynı takımdan Engin Kap-Ali Emre Yılmaz ikinci ve Kerem Üstünkaya-Özden Yılmaz üçüncülüğü elde ettiler.

Renç Koçibey Ralli Kupası klasmanında ise Ford Fiesta R1 ile Emrah Ali Başo-Gürkal Menderes genel klsman ve Kategori 1 birinciliğini, Fiat Palio ile Orçun Nural-Soner Çevik genel klasman ikinciliği ve Kategori 2 birinciliğini, Fiat Palio ile Mert Gür-Ege Can Ünlü de genel klasman üçüncülüğü kazandılar. Kategori 3 birincisi Fiat Palio ile Salih Uzunosman-Elif Tavukçuoğlu olurken, Kategori 4 birincisi de Fiat Palio ile Murat Güray-Bora Yakın ekibi oldu.

Türkiye Ralli Şampiyonası 09-10 Eylül 2017 tarihlerinde İstanbul Otomobil Sporları Kulübü (İSOK) tarafından düzenlenecek olan 38.İstanbul Rallisi ile devam edecek.

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=L6RFI2nxibA&t=948s[/youtube]

Top