You are here
Home > MOTORSPORT > V1 Challenge’ta Çekişme Sürüyor

V1 Challenge’ta Çekişme Sürüyor

V1 Challenge’ın kıyasıya rekabete sahne olan 3. ayağında ilk yarışın galibi genç pilot Ali Türkkan olurken günün ikinci yarışını bir diğer favori Burak Çukurova kazandı.

İzmir Ülkü Park’ta organize edilen V1 Challenge 3. Ayak yarışlarında 16 pilot start aldı. Sıralama turlarında 56.788 ile bu sezonun en iyi tur zamanını elde eden Ali Türkkan ilk sırayı alırken Burak Çukurova ikinci, İzmirli genç pilot Hüseyin Çetmen ise üçüncü sırada yer aldı.

İlk sırada start aldığı yarışta liderliği hiç bırakmayan Türkkan rahat bir birincilik elde ederken, yarışı ikinci sırada sürdüren Burak Çukurova’nın aracında sorun çıkmasıyla ikincilik son turlarda el değiştirdi. Ersin Yücesan’ın ikinci olduğu yarışta Çağlayan Çelik üçüncü sırada finiş gördü. Son yarışın galibi Ümit Erdim, az bir farkla podyum şansını kaçırarak yarışı dördüncü sırada tamamladı.

V1 Challenge’ın rekabetçi formatı gereği ilk 12 pilotun ters sıralama ile start aldığı günün ikinci yarışında ise heyecan doruktaydı. Henüz ilk turda Ali Türkkan ile Ümit Erdim yaşadıkları temas sonucu yarış dışı kaldı. 10 tur boyunca kıran kırana mücadelenin yaşandığı yarışı geçen yılın şampiyonu Burak Çukurova kazandı. Murat Aksüt ikinci sırada finişe ulaşırken üçüncü yine Çağlayan Çelik oldu.

V1 Challenge’da ilk 3 ayağın ardından Ali Türkkan 116 puanla liderliğini koruyor. Burak Çukurova ve Çağlayan Çelik 96 puanla ikinciliği paylaşırken onları 51 puana sahip Murat Aksüt takip ediyor. V1 Challenge heyecanı Türkiye’nin tek şehir içi yarışı olan Aydın’da 15 Ekim Pazar günü koşulacak 4. Ayak ile devam edecek.

Top