You are here
Home > MOTORSPORT > AUDI E-TRON FE04 İLK KEZ YARIŞ PİSTİNE ÇIKIYOR

AUDI E-TRON FE04 İLK KEZ YARIŞ PİSTİNE ÇIKIYOR

Audi tarihinde ilk kez tümüyle elektrikli bir yarış otomobiliyle motor sporlarında boy gösterecek. Hong Kong’da gerçekleşecek yarışlar, Audi’ye Formula E’ye katılan ilk Alman otomobil üreticisi olma unvanını kazandıracak olan yeni sezonun başlangıcı olacak. Yarışta Audi e-tron FE04’ün direksiyonuna geçecek isimler ise Team Audi Sport ABT Schaeffler’den Daniel Abt ve şampiyon Lucas di Grassi.

Elektrikli otomobil yarış serisi Formula E, 2-3 Aralık tarihlerinde Hong Kong’da başlıyor. Audi, elektrikli yarış otomobili e-tron FE04 ile ilk kez yarış pistine çıkacak. Audi e-tron FE04’ün direksiyonuna geçecek isimler ise, Team Audi Sport ABT Schaeffler’den Daniel Abt ve Lucas di Grassi.

İlk kez olarak, Formula E sezonu hafta sonu gerçekleştirilecek iki yarışla start alacak. Cumartesi ve pazar günleri antrenman, sıralama ve yarışlara sahne olacak. Otomobiller cumartesi günü 43, pazar günü ise 45 etap tamamlayacaklar. 1,860 kilometrelik yarış pisti birçok sert viraja sahip. Yarı asfalt yarı beton olan pist yüzeyi de pilotları zorlayacak bir diğer etmen. Başlangıç sırası ve en hızlı etap için verilen puanlar da dahil olmak üzere, pilotların kazanabilecekleri toplam 58 puan bulunuyor.

[youtube]https://youtu.be/fqzodeSUctU[/youtube]

Top